ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αμερικανοί φοιτητές στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2016 9:35

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Είκοσι δύο αριστούχοι φοιτητές διαφόρων Αμερικανικών Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο θερινό camp της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του Camp καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Reading της Μ. Βρετανίας Dr. Amy C. Smith, επιμελήτρια του Ure Museum of Greek Archaeology Department of Classics School of Humanities University or Reading, επισκέφθηκαν την πόλη των Φαρσάλων και ξεναγήθηκαν σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους.

Η ξενάγηση έγινε από την ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Φαρσάλων, αρχαιολόγο κ. Βάσω Νούλα και η ομάδα των Αμερικανών φοιτητών επισκέφθηκε αρχικά την έκθεση του Κάστρου της Καλλιθέας στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης και στη συνέχεια τον αρχαϊκό θολωτό τάφο της οδού Λαμίας και κατέληξε στην αρχαία Ακρόπολη της Φαρσάλου. Σε καθένα από τα μέρη αυτά ξεναγήθηκαν λεπτομερώς από την αρχαιολόγο κ. Βάσω Νούλα και έγινε ένα ενδιαφέρον μάθημα για τα αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων. Η ανταπόκριση των Αμερικανών φοιτητών υπήρξε μεγάλη και η συνάντηση έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα. Η Dr. Amy C. Smith, μάλιστα, προσκάλεσε την αρχαιολόγο κ. Βάσω Νούλα να συμμετάσχει σε βρετανικά συνέδρια αρχαιολογίας και να προβάλει την ιστορία του τόπου και τις πολιτικές διαχείρισης του πολιτιστικού αποθέματος σε καιρό οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του ετήσιου θερινού camp της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, οι φοιτητές, στο πλαίσιο της Εκπαίδευσής τους, κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα επισκεπτόμενοι τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Για τα Φάρσαλα είναι πολύ σημαντικό ότι εντάχθηκαν στους προορισμούς του ταξιδιού αυτού και είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Στα μέλη της αμερικανικής αποστολής προσφέρθηκαν αντίτυπα του λευκώματος "Φάρσαλα - Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass