Η ΠΟΛΗ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

Οι αδειούχοι του Αυγούστου... έμειναν Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2016 10:25

Το «άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι» που τραγούδησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως δεν ισχύει τις καθημερινές στην πόλη της Λάρισας.

Τι και αν μπήκε ο Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες, τι και αν τα Σαββατοκύριακα βουλιάζουν τα παράλια από λουόμενους, οι υποχρεώσεις από ό,τι φαίνεται κρατούν τους Λαρισαίους εντός των τειχών. Μια βόλτα χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης έκανε και τους πιο δύσπιστους ότι τελικά δεν έμειναν μόνοι τους κατακαλόκαιρο, στην καυτή Λάρισα. Όσοι δηλαδή την Κυριακή έκαναν τα σχέδιά τους για το πώς θα περάσει ο Αύγουστος στην πόλη, κατέγραφαν τις εναλλακτικές και σχεδίαζαν έναν ήσυχο μήνα, τη Δευτέρα το πρωί ξύπνησαν με τα γνωστά κορναρίσματα, την κίνηση στους δρόμους και όλους να κινούνται κανονικά!

Σαν να μην ήρθε ποτέ αυτός ο Αύγουστος.

Το κέντρο της πόλης χθες το πρωί έσφυζε από ζωή, τα καφέ γεμάτα ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν και τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα και έκαναν τις αγορές τους. Οι γειτονιές δεν ήταν ήσυχες, και οι ιδιοκτήτες των μικρομάγαζων που άλλοτε από 1η με 15 Αυγούστου κατέβαζαν ρολά χθες ήταν όλοι στη θέση τους! «Θα κλείσουμε μόνο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου», λέει η Άννα «δεν υπάρχουν τα χρήματα για περισσότερες διακοπές. Μια ανάσα για τρεις ημέρες θα είναι αρκετή». Ανάλογη είναι και η απάντηση της κυρίας στον φούρνο «δεν θα το κλείσουμε το μαγαζί, ο κόσμος έμεινε στην πόλη, θα δουλέψουμε κανονικά όλες τις ημέρες», λέει και συνεχίζει να εξυπηρετεί. Με χιούμορ αντιμετωπίζει την κατάσταση ο κρεοπώλης «ποια ζέστη; Εδώ έχουμε δροσιά, γιατί να το κλείσουμε; Εξάλλου, και οι περισσότεροι πελάτες μας στην πόλη θα μείνουν, εμείς θα φύγουμε;».

Όσο για τη βραδινή διασκέδαση, μπορεί οι θίασοι να πήραν τα βουνά και τις παραλίες αλλά στην πόλη έμεινε για να ηρεμεί και να ταξιδεύει με τις ταινίες του ο θερινός κινηματογράφος. Τι πιο όμορφο από την προβολή μιας ταινίας στη μεγάλη οθόνη με οροφή τον ουρανό. Δίπλα σε έναν δικό σου άνθρωπο, κάτι τόσο απλό αποτελεί συγχρόνως μια μοναδική εμπειρία.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass