ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ… ΑΝΕΒΑΙΝΕ

«Κουμπουροφόρος» 89χρονος αναστάτωσε επιβάτες του ΚΤΕΛ

* Χάρη στην ψυχραιμία αστυνομικών της ΔΙΑΣ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με τον συνταξιούχο αστυνομικό να κρατά το περίστροφο

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2016 8:30
«Πάγωσαν» οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κοζάνης όταν ενημερώθηκαν ότι το περίστροφο του συνταξιούχου αστυνομικού, όχι μόνο δεν ήταν ψεύτικο αλλά ήταν και οπλισμένο «Πάγωσαν» οι επιβάτες λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κοζάνης όταν ενημερώθηκαν ότι το περίστροφο του συνταξιούχου αστυνομικού, όχι μόνο δεν ήταν ψεύτικο αλλά ήταν και οπλισμένο

Ένας «κουμπουροφόρος», συνταξιούχος αστυνομικός, έμελλε προχθές βράδυ να αναστατώσει τους δεκάδες επιβάτες ενός συνηθισμένου κατά τα άλλα, δρομολογίου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κοζάνης.

Με τον 89χρονο, κρατώντας ένα περίστροφο, να αρνείται να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και το επεισόδιο να λαμβάνει αίσιο τέλος, χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση αστυνομικών της ΔΙΑΣ Λάρισας που συνέλαβαν τον συνταξιούχο συνάδελφό τους, προλαμβάνοντας τα χειρότερα.

Ο 89χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, μαζί με αρκετούς ακόμη επιβάτες, ταξίδευε προχθές βράδυ από την Αθήνα με προορισμό την Κοζάνη. Όταν στη διασταύρωση των εργατικών κατοικιών της Γιάννουλης, ζήτησε από τον 51χρονο οδηγό του ΚΤΕΛ Κοζάνης να κάνει ολιγόλεπτη στάση για προσωπική του ανάγκη του.

Όπως και έγινε δηλαδή μόνο που, όταν άρχισε να κυλά ο χρόνος, ο οδηγός διαπίστωσε ότι ο 89χρονος αντί να επιστρέψει στο λεωφορείο, άρχισε να κατευθύνεται προς τη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο οδηγός, του ζήτησε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο για να συνεχίσει το δρομολόγιο και τότε ο συνταξιούχος αστυνομικός, έβγαλε το περίστροφο και, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., απείλησε τον οδηγό αλλά και έναν επιβάτη.

Αρχικά, τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες, δόθηκε η εντύπωση ότι πρόκειται για ψεύτικο πιστόλι αλλά στην πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το περίστροφο (τύπου «Smith & Wesson») όχι μόνο ψεύτικο δεν ήταν αλλά ήταν και γεμάτο με 6 φυσίγγια. Χωρίς να γίνει γνωστό, αν επρόκειτο για υπηρεσιακό περίστροφο ή πώς βρέθηκε τέλος πάντων στην κατοχή του. Στις ερωτήσεις μάλιστα των αστυνομικών, για την κατοχή του όπλου, ο 89χρονος έδινε συγκεχυμένες απαντήσεις παραπέμποντας σε ιστορικά γεγονότα περασμένων δεκαετιών ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, ο συνταξιούχος δεν έδειχνε να έχει πλήρη διαύγεια σκέψης.

Ο οδηγός κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ επενέβησαν και συνέλαβαν τον συνταξιούχο αστυνομικό που, την ώρα της σύλληψης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κρατούσε το περίστροφο στο ύψος του στήθους. Ευτυχώς για όλους, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, χάρη στην ψύχραιμη αντίδραση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, με δεδομένο επίσης ότι οι επιβάτες του λεωφορείου είχαν και αυτοί αποβιβασθεί και βρίσκονταν κοντά στον 89χρονο.

Κατά την ακινητοποίησή του, ο 89χρονος τραυματίσθηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους αλλά... κρατούμενος επίσης, μεταξύ άλλων, για παράνομη οπλοκατοχή. Χθες επίσης αναμενόταν να παραπεμφθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αλλά και για ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 89χρονος, είχε προκαλέσει επεισόδιο – χωρίς να εμφανίσει το περίστροφο - και νωρίτερα σε στάση του λεωφορείου στη Λαμία όπου επίσης κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να χρειασθεί να επέμβει αφού σε εκείνη την περίπτωση, ο συνταξιούχος αστυνομικός επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass