ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Γκρίνια για τις ντουζιέρες στην Αλεξανδρινή

* Φορτισμένο κλίμα στη χθεσινή συνέλευση του οικισμού

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2016 10:30
Στιγμιότυπα από τη χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. στην Αλεξανδρινή Στιγμιότυπα από τη χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. στην Αλεξανδρινή

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ

Του Κώστα Τσόλα

Σε φορτισμένο κλίμα έγινε χθες το πρωί η έκτακτη γενική συνέλευση του πολυάριθμου Συλλόγου Αλεξανδρινής Στομίου, μετά από πρόσκληση του διοικητικού συμβουλίου.

Αφορμή αυτή φορά ήταν το γεγονός ότι χωρίς δικαιολογία, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του οικισμού, αλλά και χωρίς προειδοποίηση απομακρύνθηκαν να απομακρυνθούν από μια μοναδικού κάλλους παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά οι 11 ντουζιέρες τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι λουόμενοι, κάτοικοι και επισκέπτες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Το θέμα απασχόλησε πριν μια εβδομάδα την «Ε» με καταγγελίες πολιτών για την ενέργεια αυτή της ΔΕΥΑ Αγιάς.

Στη συνέλευση που έγινε στο προαύλιο της εκκλησίας του οικισμού τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως τα βασικά προβλήματα του οικισμού. Ωστόσο διοίκηση και μέλη κρατούν στάση αναμονής και αναμένουν τις υποσχέσεις να γίνουν πράξη.

Η τελευταία όμως ενέργεια της ΔΕΥΑ του Δήμου Αγιάς να απομακρύνει τις 11 ντουζιέρες προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του συλλόγου Αλεξανδρινής κ. Ηλία Κίτσιου, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας υπέβαλλε την παραίτησή του η οποία όμως δεν έγινε δεκτή τόσο από τη διοίκηση όσο και από το σύνολο της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης. Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις πολιτών σημειώνοντας ότι: «Η ΔΕΥΑ και ο Δήμος Αγιάς τους εμπαίζουν αφού πέρασαν σχεδόν δέκα ημέρες και δεν επανατοποθετήθηκε καμία ντουζιέρα στην παραλία της Αλεξανδρινής.

Ωστόσο ο κ. Κίτσιος εκπροσωπώντας πλέον όχι μόνο τη διοίκηση αλλά και τη Γενική Συνέλευση ευελπιστεί, όπως δήλωσε χθες στην «Ε.τ.Δ.» «ότι ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας θα δει προσωπικά το θέμα ώστε οι ντουζιέρες να επανατοποθετηθούν άμεσα» και φυσικά πριν... τα Χριστούγεννα.

Όπως διαπιστώθηκε στη Γενική Συνέλευση η μεγάλη προσέλευση των κατοίκων δείχνει ότι τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και χρειάζεται άμεσα η επίλυσή τους.

Αναφορά έγινε επίσης στην πληρωμή των τελών απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες 5ετίας προς τον Δήμο Αγιάς των 150 ευρώ και η πάγια πληρωμή των 30 ευρώ για το 2016. Όπως τονίστηκε η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου 2016.

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου επανέλαβε για άλλη μια φορά: «Η Αλεξανδρινή χρειάζεται άμεσες λύσεις στα προβλήματά της. Το χωριό μας αξίζει μεγαλύτερη φροντίδα και οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να δείξουν το ενδιαφέρον τους στην πράξη».

* Ο οικισμός της Αλεξανδρινής απέχει τρία χιλιόμετρα από το Στόμιο στα βόρειά του. Η διαδρομή με τη τεράστια βλάστηση είναι μοναδική. Ο επαρχιακός δρόμος έχει σχετικά καλή σήμανση και σήμανση για τους ποδηλάτες, αφού ο δρόμος μετατρέπεται σε ένα ποδηλατοδρόμο για ποδηλασία ήπιας μορφής για όλες τις ηλικίες.

Έχει 400 κτίσματα και έχει 350 περίπου παροχές νερού ύδρευσης. Διαθέτει ακόμα εκκλησία, πλατεία, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και το καλοκαίρι μπαράκι στην παραλία. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη με μια χρυσή αμμουδιά δύο χιλιομέτρων περίπου ιδανική για όλες τις ηλικίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass