Ιερές Ακολουθίες για την Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2016 8:20

Συνεχίζονται με λαμπρότητα και τη δέουσα κατάνυξη σε ναούς και μονές της Θεσσαλίας, Ιερές Ακολουθίες και παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ζωοδόχου Πηγής

Κατά την περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου (1-14 Αυγούστου) στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων (Παναγία) θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Κάθε πρωί στις 7 π.μ.: όρθρος και θεία λειτουργία. Κάθε απόγευμα στις 7 μ.μ.: Οι Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και εναλλάξ, κατά το τυπικό της Εκκλησίας, των δύο Παρακλητικών Κανόνων της Θεοτόκου. Παρακαλούνται και προσκαλούνται από την ενορία οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στο πλούσιο λειτουργικό πρόγραμμα της ευλογημένης αυτής περιόδου, τιμώντας και μεγαλύνοντας το Σεπτό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλαμβάνουν συχνά των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην 110 ΠΜ

Αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου και ώρα 19:30, πανηγυρίζοντας τον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στην 110 ΠΜ, θα τελεσθεί εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και περιφορά της Ιεράς Εικόνος, ενώ ανήμερα 15 Αυγούστου και ώρα 8:30, θα τελεσθεί θεία λειτουργία.

Στον Αμπελώνα

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα. Αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παπαλέξη. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας. Τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία με τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παπαλέξη

Στο Καστρί Λουτρό

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον 15Αύγουστο με το παρακάτω πρόγραμμα: Αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής στις 7:30 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας στους δρόμους του οικισμού. Τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής στις 7 π.μ. θα τελεσθεί θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

Αρμένιο

Στον ιερό προσκυνηματικό ναό Παναγίας Αρμενίου τελείται καθημερινά η ακολουθία των Παρακλητικών Κανόνων της Θεοτόκου στις 19:30. Το διήμερο 14 – 15 Αυγούστου το Ιερό Προσκύνημα πανηγυρίζει κατά τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Αύριο Κυριακή 14 Αυγούστου (απόγευμα) και ώρα 19:30: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Δευτέρα 15 Αυγούστου (πρωί) και ώρα 7:30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass