ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 253ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Επιστρέφουν στην Κύπρο γεμάτοι …από Λάρισα

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2016 11:42

Της Νατάσας Πολυγένη, Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Πρόσκοποι έχουν κάνει αισθητική την παρουσία τους τις τελευταίες ημέρες η πόλη της Λάρισας. Μια αποστολή 37 ατόμων από το 253ο Σύστημα Προσκόπων της Λεμεσού έφτασε στη Λάρισα πριν από μια εβδομάδα, προσκεκλημένοι από τα 4ο και 5ο Συστήματα Προσκόπων Λάρισας.

Σήμερα Κυριακή, τελευταία ημέρα της αποστολής τους, αναχωρούν για την Κύπρο γεμάτοι εμπειρίες και αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για πολύ καιρό. Μέσα σε μόλις μια εβδομάδα οι πρόσκοποι της Κύπρου περιηγήθηκαν σε όλα τα μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα της πόλης, έκαναν πεζοπορία στον Όλυμπο, κατασκήνωσαν στο προσκοπικό κέντρο «Ελευθερία» της Καλλιπεύκης παίζοντας στη φύση, έκαναν σπορ στο Δέλτα του Πηνειού ενώ η χάρη τους έφτασε και μέχρι τα μοναστήρια των Μετεώρων. Όλα αυτά έχοντας στο πλευρό τους, τους προσκόπους της Λάρισας που φρόντισαν να προσφέρουν στους καλεσμένους τους ό,τι καλύτερο.

Η αποστολή της Κύπρου φιλοξενήθηκε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας, που παρά τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, μεταμορφώθηκε από τη δημοτική αρχή προκειμένου να μπορεί να προσφέρει μια άνετη διαμονή. Φυσικά, οι πρόσκοποι ήταν και εκεί και πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Ο καλλωπισμός του περιβάλλοντα χώρου, η επισκευή των τουαλετών, η περιποίηση των δωματίων φιλοξενίας ήταν μερικές από τις εργασίες που έγιναν. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο χώρος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Για παράδειγμα το εστιατόριο της Σχολής κρίθηκε επικίνδυνο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να τρώνε στον αύλειο χώρο κάτω από μια τέντα που στήθηκε ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό.

Με την καλή διάθεση όμως τα προβλήματα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς το ζητούμενο ήταν οι Κύπριοι πρόσκοποι να γνωρίσουν όσο καλύτερα γίνεται την πόλη της Λάρισας και να πάρουν και μια γεύση της ευρύτερης περιοχής. Και το έκαναν… Πρόσκοποι της Λάρισας και της Κύπρου έγιναν όλοι μια παρέα και αχώριστοι κάθε λεπτό της ημέρας. Μαζί τους και ένα μωρό. Μόλις 6 μηνών το νεαρότερο μέλος της αποστολής. Ο αρχηγός του Συστήματος της Λεμεσού Φίλιππος Αντωνίου συμμετείχε με τη σύζυγό του και το μωρό τους σε όλες τις δραστηριότητες. Εξάλλου, το λιλιπούτειο προσκοπάκι είχε πάρα πολλά χέρια να το φροντίζουν και να το κακομαθαίνουν με αγκαλιές.

Ο αρχηγός του 5ου Συστήματος Προσκόπων κ. Γιώργος Ζορτός μιλώντας στην «Ε» για το επταήμερο συμβίωσης με τους Προσκόπους της Κύπρου, ανέφερε ότι αυτά τα ταξίδια γίνονται 16 χρόνια τώρα, ανά τετραετία περίπου καθώς απαιτείται μεγάλη προετοιμασία. Το πρώτο ταξίδι έγινε όταν πρόσκοποι του 4ου Συστήματος Λάρισας με αρχηγό τον Κλεάνθη Συρακούλη ταξίδεψαν στην Κύπρο, όπου και αδελφοποιήθηκαν με το 253ο Σύστημα της Λεμεσού. Έκτοτε η επαφή υπήρχε και μάλιστα πρόπερσι στη Κύπρο βρέθηκε και το 5ο Σύστημα Προσκόπων της Λάρισας. Η φετινή φιλοξενία γίνεται με πρωτοβουλία του 5ου Συστήματος αλλά και τη στήριξη του 4ου Συστήματος. Όλοι οι πρόσκοποι της Λάρισας, αυτή την εβδομάδα βρίσκονται επί ποδός για να ικανοποιήσουν τους φιλοξενούμενους με μια άνετη διαμονή, ισορροπημένη διατροφή (κυρίως μαγειρευτά από την Επιτροπή Γονέων των προσκόπων) αλλά και πολλές επισκέψεις και δραστηριότητες. Ο ενθουσιασμός τους για το Αρχαίο Θέατρο, το Διαχρονικό Μουσείο, την επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης αλλά και τις εκδρομές τους, ήταν τεράστιος. Οι πρόσκοποι της Κύπρου αναχωρούν σήμερα με τη βαλίτσα τους γεμάτη όμορφες εμπειρίες και την υπόσχεση να επιστρέψουν σύντομα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass