ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ

Κτίριο – φάντασμα στο κέντρο του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2016 13:30

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών του Τυρνάβου από την αρνητική εικόνα που εμφανίζει το κέντρο της πόλης με το παλιό διώροφο πρώην ειρηνοδικείο που στέκει στην κεντρική πλατεία σαν κτίριο – φάντασμα.

Το κτίριο έχει προταθεί να χαρακτηριστεί διατηρητέο χωρίς αυτό όμως να έχει γίνει μέχρι τώρα.

Στο ισόγειο στεγάζονταν τρεις επιχειρήσεις, οι δύο από τις οποίες αποχώρησαν λόγω επικινδυνότητάς του. Στο παρελθόν κατά καιρούς στεγάστηκαν στον άνω όροφο το ειρηνοδικείο, το αγρονομείο, οι πρόσκοποι, ενώ στο ισόγειο για πάρα πολλά χρόνια στεγάστηκε το φαρμακείο Νούλη, το καφενείο Γ. Καραφέργια και το κουρείο των αδελφών Γκατζηρούλη.

Τον Ιανουάριο του 2015 άρχισαν τα προβλήματα με την αποκόλληση από τη σκεπή των ακροκέραμων και κεραμιδιών με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν πολίτες που διέρχονταν στα πεζοδρόμια γύρω από το κτίριο.

Για την προστασία των πολιτών αφού οι ιδιοκτήτες αδυνατούσαν να προβούν σε εργασίες, και αφού προηγουμένως η Πολεοδομία το έκρινε ακατάλληλο, ο Δήμος Τυρνάβου προχώρησε σε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία η οποία τοποθέτησε προστατευτικά και μία «κουρτίνα» τα οποία συγκρατούν όποια υλικά αποκολλούνται τόσο από τη σκεπή όσο και από τα τοιχώματα. Ένα μέτρο προσωρινό το οποίο τελικά κατέληξε μόνιμο. Το κόστος της διατήρησης των προστατευτικών για τόσο μεγάλο διάστημα πληρώνει ο Δήμος Τυρνάβου και τα βεβαιώνει στους ιδιοκτήτες.

Το πρόβλημα όπως φαίνεται θα συνεχίσει να υφίσταται αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να προβούν σε εργασίες επισκευής επειδή το κόστος είναι μεγάλο.

Ένα κτίριο με ιστορία το οποίο τώρα στέκει στο κέντρο της πόλης του Τυρνάβου ως ένα κτίριο - φάντασμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass