ΜΕΛΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Ένταση στα δικαστήρια για το επεισόδιο στο Φρούριο

* «Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν δολοφονική επίθεση σε βάρος υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής» τονίζουν μέλη της οικογένειας από τη Φλώρινα

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 9:15

Ένταση προκλήθηκε χθες στα δικαστήρια της Λάρισας, όταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά απειλώντας τους τέσσερις νεαρούς που παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο, μετά τη σύλληψή τους το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις συνελήφθησαν μετά από επίθεση σε βάρος υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, που βρέθηκαν στη Λάρισα ενώ επέστρεφαν από εκδήλωση του ακροδεξιού Συνδέσμου στις Θερμοπύλες.

Μια τριμελής οικογένεια συνοδευόμενη από μια ακόμη νεαρή γυναίκα, όλοι τους από τη Φλώρινα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στάθμευσαν στη Λάρισα για φαγητό, σε κατάστημα στην περιοχή του Φρουρίου. Με τις τρεις γυναίκες της παρέας (η σύζυγος, η κόρη και η φίλη) να φοράνε μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

Έτσι ομάδα νεαρών επιτέθηκε στην τετραμελή παρέα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρότερα ο 52χρονος άνδρας που όλο το βράδυ νοσηλεύθηκε στη βραχεία νοσηλεία του νοσοκομείου ενώ για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο και οι τρεις γυναίκες.

Ο 52χρονος πήρε «εξιτήριο» την Κυριακή το πρωί ενώ οι τρεις γυναίκες, έφυγαν από το νοσοκομείο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατήγγειλαν στη συνέχεια την επίθεση στην ΕΛ.ΑΣ. και παράλληλα υπέβαλαν μήνυση.

Έτσι, από την αστυνομία, ακολούθησαν προσαγωγές 13 πολιτών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε διάφορα καταστήματα της περιοχής ενώ συνελήφθησαν τελικά τέσσερις νεαροί, εκ των οποίων, τρεις Λαρισαίοι και ένας Αθηναίος.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, κάτω από αυξημένα αστυνομικά μέτρα, παραπέμφθηκαν χθες το πρωί στο Μονομελές αυτόφωρο δικαστήριο. Ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων ζήτησε προθεσμία για την προετοιμασία της υπεράσπισής του και έτσι το δικαστήριο – για όλους - θα γίνει αύριο Τετάρτη το μεσημέρι ενώ και οι τέσσερις παραμένουν κρατούμενοι.

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής, προκλήθηκε ένταση όταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν φραστικά απειλώντας τους τέσσερις συλληφθέντες.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Μέλη ωστόσο της οικογένειας από τη Φλώρινα που δέχθηκαν την επίθεση σημείωσαν χθες στην «Ε» ότι «δεν ήταν συμπλοκή όπως τονίζεται στα δημοσιεύματα, αλλά ήταν δολοφονική επίθεση σε βάρος υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής». Προσθέτοντας ότι «καθήσαμε να φάμε και την ώρα που μιλούσαμε με τον σερβιτόρο, 15 άτομα μας επιτέθηκαν πισώπλατα και μας χτυπούσαν όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθέντες αρνούνται την εμπλοκή τους στο επεισόδιο και ισχυρίζονται πως συνελήφθησαν αναίτια, επειδή απλά βρίσκονταν στην περιοχή του Φρουρίου.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ»

Στο μεταξύ, για την ίδια υπόθεση στον ιστότοπο «indymedia», την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, αναρτήθηκε το εξής κείμενο: «Χθες το βράδυ κατά τις 12 εντοπίστηκαν 4 άτομα (3 γυναίκες) με διακριτικά της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό μαγαζί.

Προφανώς ερχόμενοι από Θερμοπύλες. Το αποτέλεσμα ο ένας (άντρας) να καταλήξει στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου βρίσκεται ακόμα (κατά την παρέμβαση των συντρόφων δεν υπήρξε έμφυλη διάκριση ως προς την αντιμετώπιση).

Μετά το συμβάν και με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι φασίστες οι μπάτσοι προσήγαγαν 15 άτομα από το κέντρο της πόλης εκ των οποίων συνελληφθησαν οι 4 μετά από ''αναγνώριση''. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τις κατηγορίες και περαιτέρω μιας και οι 15 ήταν τυχαίες προσαγωγές δεν υπάρχει κάποιος σύντροφος. Περαιτέρω ενημέρωση θα υπάρξει μόλις επικοινωνήσουμε με τους συλληφθέντες».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass