ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ

Στα 35 λεπτά το Μοσχάτο Τυρνάβου

* Αφορά στην παραλαβή οινοποιήσιμων σταφυλιών

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 9:41

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Κρατώντας ψηλά τον οικονομικό πήχυ και παραλαμβάνοντας από τα μέλη παραγωγούς ποιοτικά σταφύλια η Γενική Συνέλευση του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου αποφάσισε και φέτος να δώσει υψηλές τιμές στα σταφύλια που εισκομίζουν οι παραγωγοί μέλη του και συγκεκριμένα στο μοσχάτο Τυρνάβου στα 35 λεπτά κατά κιλό.

Τα σταφύλια φέτος μπορεί να είναι λιγότερα λόγω του παγετού του περασμένου Μαρτίου ωστόσο είναι εξαιρετικής ποιότητας και από πλευράς βαθμών. Στο αποτέλεσμα αυτό βοήθησε και φέτος η επιμελής φροντίδα των παραγωγών αλλά και οι καιρικές συνθήκες.

Τα παραπάνω είναι μία από τις πολλές θετικές διαπιστώσεις που αναλύθηκαν στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου όπου ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή των μελών – συνεταιριστών.

Οι τιμές φέτος για την πλειονότητα της παραγωγής παραμένουν όπως και τα προηγούμενα χρόνια σε πάρα πολύ καλά επίπεδα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα από τη γενική συνέλευση.

Η προχθεσινή γενική συνέλευση είναι αυτή που επικυρώνοντας την πρόταση της διοίκησης καθορίζει τις τιμές εισκόμησης των σταφυλιών λίγο πριν ξεκινήσει ο τρύγος.

Πρόεδρος της συνέλευσης εξελέγη και φέτος ο κ. Αντώνης Λιάνος.

Και φέτος ο Α.Ο.Σ. Τυρνάβου, θα παραλάβει συνολικά σταφύλια από τους συνεταιριστές – μέλη του άνω των 12.000.000 κιλών, συνεχίζοντας έτσι για ακόμη μία χρονιά τη σταθερή του πορεία.

Ειδικά η μη λήψη θεσμικών μέτρων για θέματα που επιβαρύνουν την κατάσταση π.χ. σταφύλια διπλής και τριπλής απόσταξης, σταφύλια που παρανόμως οινοποιούνται και οι αθρόες εισαγωγές που γίνονται χωρίς να αναγράφεται η προέλευση του κρασιού είναι οι αιτίες που μαζί με την οικονομική κρίση χτυπούν αλύπητα τα τελευταία χρόνια τις οινοποιητικές επιχειρήσεις.

Στη συνέλευση αρχικά μίλησε η οινολόγος του συνεταιρισμού κ. Σούλα Παναγιώτου η οποία ενημέρωσε τα μέλη για ζητήματα που αφορούν στο οινολογικό τμήμα

Αμέσως μετά μίλησε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι και φέτος το Οινοποιείο Τυρνάβου προσφέροντας στους καταναλωτές ό,τι καλύτερο παράγει η περιοχή Τυρνάβου από σταφυλική παραγωγή και εφαρμόζοντας σε όλα τα κτήματα «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρησης ποιότητας» και στο εργοστάσιο σύστημα ISO και HACCP, προσφέρει μία αξιόλογη γκάμα προϊόντων αναγνωρισμένης ποιότητας και κύρους, το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο.

Η ποιότητα των σταφυλιών χαρακτηρίζεται φέτος πάρα πολύ καλή, ως άριστη.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή Τυρνάβου έχει στο δυναμικό της πάνω από 25.000 στρέμματα αμπέλια, από αυτά τα 9.000 στρέμματα ανήκουν σε μέλη του Οινοποιείου.

Ευχαριστώντας στο τέλος, το καταναλωτικό κοινό, που χρόνια τώρα στηρίζει τον Συνεταιρισμό καταναλώνοντας φανατικά τα προϊόντα του, γνωστοποίησε στα μέλη του Συνεταιρισμού τις τιμές που αποφάσισε για τη φετινή σοδειά το Δ.Σ. και ενέκρινε στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση που είναι οι παρακάτω κατά κιλό.

Α)- Μοσχάτο Τυρνάβου 0.35 ευρώ

- Ροδίτης – ugni blank κ.λπ. 0,33 ευρώ

Β) Μπαντίκι 0,46 ευρώ

Γ) cabernet 0,40 ευρώ

Δ) Syrah 0,36 ευρώ

E) merlot 0,38 ευρώ

Η απόφαση της διοίκησης στηρίζει το σύνολο του αμπελουργικού κόσμου της περιοχής, είτε είναι συνεταίροι είτε όχι, αφού η τιμή των 35 λεπτών το κιλό π.χ. για το Μοσχάτο Τυρνάβου συγκρατεί εκεί και τις τιμές που αγοράζουν οι ιδιώτες αφού σχεδόν σε όλες τις ιδιωτικές συναλλαγές σταφυλιών η συμφωνία είναι «ό,τι πληρώσει το Οινοποιείο τόσο πουλάμε και εμείς».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη και αναφέρθηκε σε ζητήματα σχετικά με την εξόφληση της επικείμενης εισκόμισης των σταφυλιών στους παραγωγούς. Επίσης ο κ. Σίκαλος ανέλυσε στα μέλη τη «Συμβολαιακή Γεωργία» της Τράπεζας Πειραιώς και κάλεσε όσα από τα μελή θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν μαζί του το επόμενο διάστημα.

5 φωτό

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass