ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν πληρώνω» στα βενζινάδικα (!)

*Περιστατικά με άδειες κάρτες, εσκεμμένα λάθη ακόμα και «εκβιασμό»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 11:54

Απατεώνες πολλών… οκτανίων αποδεικνύονται ανυποψίαστα άτομα που κάνουν την εμφάνισή τους σε πρατήρια βενζίνης του νομού Λάρισας το τελευταίο διάστημα και καταφέρνουν εν τέλει, ποικιλοτρόπως να μην πληρώσουν τη βενζίνη που βάζουν στα οχήματά τους.

Με φαντασία και απύθμενο θράσος καταφέρνουν να φουλάρουν σε αρκετές περιπτώσεις τα αυτοκίνητά τους και να αφήνουν τους πρατηριούχους και τους υπαλλήλους αυτών με τη μάνικα στο χέρι…

Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει στην «Ε» η πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων νομού Λάρισας κ. Έλλη Παπαδοπούλου. «Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται πολλά περιστατικά από τα οποία κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν για να μην πληρώσουν τη βενζίνη» σημειώνει και της ζητάμε να γίνει πιο αναλυτική:

«Κυρίως υπάρχουν τρεις τρόποι που έχουν αναφερθεί από μέλη μας. Ο πρώτος είναι με την κάρτα τους. Έρχονται πελάτες που κυρίως φουλάρουν. Όταν όμως πηγαίνουμε μέσα για να μας πληρώσουν μέσω κάρτας διαπιστώνουμε πως έχει ή πολύ λίγα χρήματα σχεδόν καθόλου. Αυτοί βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες πως τάχα δεν ξέρουν τι συνέβη, ή πως έγινε κάποιο πρόβλημα με το ίντερνετ και διάφορα άλλα.

Υπάρχουν βέβαια και περιστατικά στα οποία όντως δεν έχει κάποιος χρήματα μέσα αλλά λύνεται άμεσα. Αυτοί όμως αφήνουν μόνο τον αριθμό του ΙΧ, ένα τηλέφωνο τους και φεύγουν. Αν τους βρούμε, τους ειδοποιούμε να πληρώσουν και δεν το κάνουνε λέγοντας πολύ απλά, κάνε μου μήνυση. Για να κάνεις όμως μήνυση σε οποιονδήποτε πρέπει να καταβάλεις 100 ευρώ και όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται να βγούμε διπλά ζημιωμένοι και έτσι απλά είμαστε εγκλωβισμένοι στην κατάσταση» και συνεχίζει: «Ο δεύτερος τρόπος είναι με το νούμερο πέντε. Έρχονται στο πρατήριο και κάνουν πως μιλάνε στο τηλέφωνο ή πως είναι απασχολημένοι με άλλο πράγμα όταν τους ρωτάμε πόσο να βάλουμε. Λέει ένα ποσό που καταλήγει σε πέντε και δεν καταλαβαίνεις τι λέει. Τον ξαναρωτάς και το επιβεβαιώνει με έναν περίεργο τρόπο για παράδειγμα 45. Όταν όμως βάζεις τη βενζίνη τότε σου λέει με αυστηρό ύφος πως εγώ σου είπα 15. Τόσα έχω, αν δεν ακούς δεν σου φταίω εγώ. Αφήνει τα λεφτά και φεύγει λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρει και πως είναι πρόβλημά μας. Συνήθως γίνεται με παιδιά που είναι υπάλληλοι στις βάρδιες και δεν μπορούν να αντιδράσουν όπως θα αντιδρούσε ενδεχομένως ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου».

Όσον αφορά στον τρίτο τρόπο η κ. Παπαδοπούλου εξηγεί «ο συγκεκριμένος τρόπος εμπεριέχει το στοιχείο του εκβιασμού. Δηλαδή έρχεται ένας πελάτης και ζητάει φουλάρισμα. Όταν όμως τον φουλάρουνε τότε λέει πως του έβαλαν 50 λίτρα ενώ το δικό του γεμίζει για παράδειγμα με 53 και πως είχε μέσα και άλλη βενζίνη άρα τον κλέβουνε. Αρχίζει να φωνάζει τονίζοντας πως θα καταγγείλει τον επαγγελματία. Του ζητάει ένα ποσό ως αντάλλαγμα και να φύγει. Ο επαγγελματίας όμως, δώσει δεν δώσει χρήματα θα βγει ζημιωμένος από τη διαδικασία και μόνο» λέει η κ. Παπαδοπούλου.

Αυτή την περίοδο στο νομό Λάρισας το Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων αριθμεί 240 μέλη, σύμφωνα με τις προβλέψεις όμως της προέδρου «μέσα στο 2017 θα μείνουμε πολύ λιγότερα ίσως και 180 αφού η κατάσταση δεν πάει καθόλου καλά. Όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο αυξάνονται και τα λουκέτα στα πρατήρια. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος» καταλήγει.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass