ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Μνημόσυνο για εκτελεσθέντες από στρατεύματα κατοχής

* Σουρλατζής: «Ο φασισμός έδειξε το αληθινό του πρόσωπο»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 10:32

Μνημόσυνο για τους 17 πατριώτες που εκτελέστηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου του 1943, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον χώρο του Παλαιού Κοιμητηρίου.

Οι παρόντες κατέθεσαν στέφανα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή ενώ ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, υπήρξε ομιλία από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Απόστολο Σουρλατζή που τόνισε μεταξύ άλλων «Οι 17 Λαρισαίοι πολίτες που τιμούμε σήμερα τη μνήμη τους, ηλικίας από 11 μέχρι 58 ετών, υπήρξαν θύματα της τρομοκρατίας που θέλησαν να επιβάλουν οι Γερμανοί, για να πειθαρχήσουν οι Λαρισαίοι στις εντολές τους. Πλήρωσαν με τη ζωή τους, τον θάνατο για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Τους συνέλαβαν γύρω στις 5 το απόγευμα στην περιοχή των δημοτικών σφαγείων, χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο, και τους εκτέλεσαν με την κατηγορία ότι υπέθαλπταν Ιταλούς στρατιώτες. Ανάμεσά τους και τον 11χρονο Γ. Τοκαρίδη.

Τα σώματα μάλιστα των εκτελεσθέντων πατριωτών εγκαταλείφτηκαν άταφα, για να αποδειχθεί, ακόμα μια φορά η αγριότητα του φασισμού. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο φασισμός δείχνει το αληθινό του πρόσωπο.

Μια ακόμη σφαγή αμάχων, ήρθε να προστεθεί στη χορεία των θυμάτων της γερμανικής κατοχής. Είναι τεράστιος ο απολογισμός αθώων θυμάτων στη πατρίδα μας αλλά και στην περιοχή μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass