ΑΔΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

«Νερά Κισσάβου» και σε μπουκάλι

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2016 9:37
Στιγμιότυπα από την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών Στιγμιότυπα από την προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών

 

ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ Του Κώστα Τσόλα

Σημαντικές αποφάσεις πήρε μετά από διαλογική συζήτηση, προχθές βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών αναφορικά με την αίτηση που κατέθεσε προς αυτό η εταιρία «Νερά Κισσάβου» με τον διακριτικό τίτλο «Κάναλος ΕΠΕ».

Παράλληλα συζητήθηκαν τα περί του δικαιώματος επί εμπορίας πόσιμων υδάτων- και περί όρων σύμβασης παραχώρησης δικαιώματος εμφιάλωσης πόσιμου νερού.

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο οποίος αρχικά έκανε μια ενημέρωση για την αίτηση και τι προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα θυμίζοντας ότι με την 84 απόφαση του σώματος το 2015 εκφράστηκε κατά πλειοψηφία η θετική πρόθεση της αξιοποίησης με εκμίσθωση ή παραχώρηση της φυσικής πηγής «Δάφνης» στην Κοιλάδα των Τεμπών. Η απόφαση τότε πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της υγειονομικής υπηρεσίας του νομού για την καταλληλότητα του νερού για εμφιάλωση. Μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Κολλάτου και διαλογική συζήτηση με ερωτήματα κυρίως ενημερωτικού και διευκρινιστικού χαρακτήρα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και ενέκρινε την αίτηση της εταιρίας «Νερά Κισσάβου» με τον διακριτικό τίτλο «Κάναλος ΕΠΕ» χορηγώντας σε αυτή το δικαίωμα της υδροληψίας – εμφιάλωσης και εμπορίας ύδατος μέρος του νερού της πηγής «Δάφνης». Η άδεια που αποκτά η εταιρία για την εμφιάλωση θα έχει διάρκεια 25 χρόνια.

Επίσης αποφασίστηκε το απαιτούμενο εργατικό δυναμικό που θα απαιτηθεί για τη λειτουργία της επιχείρησης να προέρχεται από τον Δήμο Τεμπών.

Επίσης στην προχθεσινοβραδινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι με άλλη απόφαση του σώματος θα καθοριστεί το δικαίωμα επί της εμπορίας του πόσιμου νερού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας «Νέα Δύναμη» ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Μανώλης έθεσε το θέμα των εργαζομένων στην επιχείρηση να είναι από τον Δήμο Τεμπών και να μην περιοριστεί μόνο στο ανειδίκευτο προσωπικό αλλά και στο ειδικευμένο. Επίσης ζητήθηκε, όπως και έγινε να διευκρινιστεί σε ποιο χώρο θα γίνει το εργοστάσιο εμφιάλωσης ώστε να μην αλλοιωθεί η εικόνα της Κοιλάδας των Τεμπών. Στο ερώτημα αυτό ο εκπρόσωπος της εταιρίας ξεκαθάρισε ότι στην Κοιλάδα των Τεμπών δεν θα γίνει καμιά παρέμβαση και ότι το εργοστάσιο εμφιάλωσης θα γίνει εκτός Κοιλάδας προς Ομόλιο ή προς Σ.Σ. Ραψάνης.

Ακόμα μετά από πρόταση εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Τεμπών πέρα από τα προβλεπόμενα ποσοστά που προβλέπει ο νόμος η εταιρία να προχωρήσει και σε κάποιο ανταποδοτικό έργο.

Μιλώντας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Τεμπών κ. Χρήστος Μπίκας τόνισε ότι η παράταξή του είναι αντίθετη στην παραχώρηση του νερού αλλά και σε κάθε φυσικού αγαθού σε ιδιώτες σε μια εποχή που και στον Δήμο Τεμπών υπάρχει ζήτημα και με την επάρκεια νερού. Και ο κ. Μπίκας κατέληξε: «Η δημοτική αρχή, από τη μια χαρατσώνει τους δημότες με τις μεγάλες αυξήσεις που επέβαλε τον προηγούμενο χρόνο σε άρδευση και ύδρευση και από την άλλη παραχωρεί υδάτινους πόρους σε ιδιώτες».

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης ενώ στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος έκανε ενημέρωση προς το σώμα για διάφορα θέματα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass