ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 420 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σχέδιο νόμου για την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2016 12:00

Σχέδιο νόμου με το οποίο καταργούνται οι αντεργατικοί νόμοι του περασμένου διαστήματος, επιστρέφουν και διασφαλίζονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και επανέρχεται άμεσα στα 751 ευρώ ο κατώτερος μισθός, καταθέτουν στη Βουλή 420 συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου προγραμματίστηκε την προσεχή Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία οι ίδιες οργανώσεις πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Επιπλέον το Εργατικό Κέντρο ζητά την προκήρυξη γενικής απεργίας το επόμενο διάστημα διεκδικώντας :

* Την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 μέχρι σήμερα.

* Την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

* Λέμε ΟΧΙ στους φόρους και απαιτούμε να πληρώσει το κεφάλαιο.

* Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

* Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων.

Όπως επισημάνθηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, «το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, από κοινού με άλλα Ε.Κ και Ομοσπονδίες, πήραμε την πρωτοβουλία, να απευθύνουμε με κείμενο μας, κάλεσμα στα σωματεία και στην εργατική τάξη, για οργάνωση του αγώνα, ενάντια στην κυβέρνηση, την εργοδοσία, την Ε.Ε και το ΔΝΤ, για την επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ψηφίσθηκαν την τελευταία 6ετία, την αποκατάσταση όλων όσων μας έκλεψαν απο μισθούς και συντάξεις την τελευταία 6ετία, τη λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων.

Αυτό το κάλεσμα, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, αφού μέχρι σήμερα υπογράφτηκε από 20 Εργατικά Κέντρα, 14 Ομοσπονδίες και 386 σωματεία, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις να μπουν μπροστά για την οργάνωση του αγώνα, όχι απλά για την απόκρουση των νέων αντεργατικών νόμων που ετοιμάζουν, κυβέρνηση, μεγάλο κεφάλαιο και Ε.Ε, αλλά και για την διεκδίκηση της επιστροφής όλων όσων μας αφαίρεσαν βίαια τα τελευταία 6 χρόνια, για να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Θέλουμε εδώ να καταγγείλουμε ακόμα μια φορά, όχι μόνο την άρνηση των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που ελέγχουν την ΓΣΕΕ, πολλές Ομοσπονδίες και Ε.Κ, να συνταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά γιατί τον υπομονεύουν με τη συμμετοχή τους στους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους», αλλά και με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ με τα 586 ευρώ και κλαδικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων, με μεγάλες μειώσεις μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που καταχτήθηκαν με σκληρούς αγώνες.

Τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες, που πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, διαμορφώσαμε παράλληλα και ένα σχέδιο νόμου, που υπογράφουν 420 συνδικαλιστικές οργανώσεις (Ε.Κ, Ομοσπονδίες, σωματεία), την οποία θα καταθέσουμε την Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να την ψηφίσουν στη Βουλή, αντί να εκφράζουν τάχα συμπάθεια στην εργατική τάξη που υποφέρει.

Η πρόταση νόμου που επεξεργαστήκαμε, προβλέπει την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ και την σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα τελευταία 6 χρόνια με τα τρία μνημόνια. Επαναφέρει και διασφαλίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επαναφέρει άμεσα τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ. Καταργεί την απαράδεκτη διάκριση για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών. Αποκαθιστά τα δώρα και τα επιδόματα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Οι όροι των ΚΣΣΕ επανέρχονται στα επίπεδα πριν το 2012 ως βάση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταργούνται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης».

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός για το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μετά τη συγκέντρωση της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου, είναι το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο ενάντια στην ανεργία και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα και πάλι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της προσεχούς Δευτέρας ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass