Δρόμοι «χωράφια» στο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2016 12:00

Της Ζωής Παρμάκη/ Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Με χωράφι μετά το όργωμα μοιάζουν δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο της πόλης αλλά και προς τις συνοικίες.

Ο φωτογραφικός φακός της «Ε» καταγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παναγούλη, η Μανδηλαρά αλλά και άλλες οδοί στις οποίες κυριαρχούν οι λακκούβες και αν μη τι άλλο κρίνονται και επικίνδυνες για τους οδηγούς.

Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες οι οδηγοί αυτοκινήτων και κυρίως μοτοσικλετών και ποδηλάτων δύσκολα μπορούν να αποφύγουν τις σημαντικές φθορές που έχει υποστεί το οδόστρωμα στην οδό Παναγούλη. Μάλιστα από τη συμβολή της οδού με την Ηρώων Πολυτεχνείου η μία λακκούβα διαδέχεται την επόμενη για να καταλήξουν σε αυτές που βρίσκονται στο ύψος με την οδό Κοραή. Στη μεγαλύτερη δηλαδή. Εκεί που όταν βρέχει κρατά τόσα νερά που κάνει μούσκεμα όσους βρίσκονται στα πεζοδρόμια, μόλις η ρόδα του αυτοκινήτου πέσει με ταχύτητα μέσα.

Όπως επισημαίνουν πολίτες ανάλογη είναι η κατάσταση και στις συνοικίες όχι μόνο στο κέντρο. Στη Νεάπολη αλλά και εντός της συνοικίας της Νέας Σμύρνης υπάρχουν αρκετά επικίνδυνα σημεία.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή έχει εντάξει στον σχεδιασμό της παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει «λίφτινγκ» στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα όπως επισήμανε πρόσφατα στον δημόσιο απολογισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης «η πόλη είχε μείνει ασυντήρητη εδώ και χρόνια. Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται αρκετή δουλειά για να επανέλθει».

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΛ με τα έργα αντικατάστασης του δικτύου προχωρά σε πλήρη ασφαλτόστρωση. Σε αυτό το στάδιο βρίσκονται περιοχές της Χαραυγής, των Αγίων Σαράντα αλλά και στο Κουλούρι. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στην οδό Βόλου. Σειρά έχουν στις αρχές του 2017 περιοχές του σιδηροδρομικού σταθμού, των Αμπελοκήπων, του Ιπποκράτη και της οδού Φαρσάλων. Παράλληλα, στα μέσα της νέας χρονιάς προβλέπεται να προχωρήσει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές του Αγίου Γεωργίου, των Αγ. Σαράντα και της Χαραυγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass