ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΡΑ

«Καρμανιόλα» ο δρόμος Γιάννουλης – Τυρνάβου

* ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ π. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Ι. ΔΑΒΛΕΡΗ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2016 12:39
Η διασταύρωση Αγίας Σοφίας Η διασταύρωση Αγίας Σοφίας

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)/ Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζονται τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες διερχόμενων οδηγών για την κακή κατάσταση της εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης από τη Γιάννουλη μέχρι τον κόμβο Τυρνάβου.

Πρόκειται για ένα δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία ο οποίος μπορεί με την πρώτη ματιά να ξεγελά ως ένας φαρδύς δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, ωστόσο η βατότητά του σε πολλά σημεία είναι άθλια με την άσφαλτο να έχει κάνει ρωγμές. Επίσης σε πολλά σημεία υπάρχουν καθιζήσεις με αποτέλεσμα με τη βροχή να χάνεται η ισορροπία των οχημάτων. Ένα ακόμη ζήτημα είναι η κακή ποιότητα του χρώματος διαγράμμισης του δρόμου που χρησιμοποιείται κατά καιρούς με αποτέλεσμα η λευκή διαγράμμιση να ξεβάφει δημιουργώντας ένα ακόμα πρόβλημα.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού είναι από τους πλέον πολυχρησιμοποιημένους δρόμους.

Για την κατάσταση του δρόμου Γιάννουλης - Τυρνάβου παρεμβαίνει και ο πρώην πρόεδρος της Γιάννουλης κ. Γιάννης Δαβλέρης ο οποίος καλεί τους δύο δημάρχους Λάρισας και Τυρνάβου να αναλάβουν αμέσως πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Δαβλέρης σημειώνει ότι ο δρόμος αυτός μετά την απαγόρευση της διέλευσης φορτηγών και άλλων μεγάλων οχημάτων από τους παράδρομους της ΠΑΘΕ και για να αποφεύγουν τα διόδια έχει δεχτεί μεγαλύτερο φορτίο με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να έχουν αυξηθεί. Με δήλωση – πρόταση προς τους Δήμους Λαρισαίων και Τυρνάβου και προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας προτείνει να γίνουν παράδρομοι κατά το πρότυπο του δρόμου Λάρισας – Πλατυκάμπου έτσι ώστε να πάψει να είναι δρόμος – καρμανιόλα. Επίσης σε συγκεκριμένα σημεία σε όλο το μήκος του τα οποία θα επιλεγούν να γίνουν κυκλικοί κόμβοι διευκολύνοντας όχι μόνο τους διερχόμενους προς Τύρναβο, Ελασσόνα και Δυτική Μακεδονία, αλλά και όλους εκείνους που εργάζονται ή έχουν επαφές με τις 107 μικρότερες ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν από τη μία ή την άλλη πλευρά του.

Τέλος καταλήγει ο πρώην πρόεδρος της Γιάννουλης, με τη δημιουργία παράδρομων θα αποφευχθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων ή δυστυχημάτων που συμβαίνουν και με τη συμβολή του με τους δεκάδες αγροτικούς δρόμους στην περιοχή. Μόνο έτσι θα πάψουμε να θρηνούμε θύματα κάθε χρόνο, επισημαίνει ο κ. Δαβλέρης.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ

Επίσης ένα από τα επικίνδυνα σημεία όπου έχουν χαθεί ζωές είναι ο δεξιός παράπλευρος του κόμβου Τυρνάβου. Πρόκειται για ένα στενό δρόμο όπου η είσοδός του δεν είναι εμφανής και η έξοδός του επικίνδυνη. Για το συγκεκριμένο σημείο ζητείται άμεση παρέμβαση από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε να γίνει διάνοιξη και να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που υπάρχουν εκεί και η διέλευση των οχημάτων να μην εγκυμονεί κινδύνους. Η συγκεκριμένη παρέμβαση μπορεί να γίνει χωρίς κόστος και πέρα από άλλες παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού από Γιάννουλη μέχρι τον κόμβο Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass