ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟ «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΙΟ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Κερδίσαμε το στοίχημα της αξιοπιστίας

* Δεσμεύτηκε για κατάργηση του φόρου στο κρασί, μείωση ΦΠΑ σε εφόδια και ζωοτροφές

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2016 11:34
Στιγμιότυπα από τη χθεσινοβραδινή συνδιάσκεψη της Ν.Δ. στον Τύρναβο Στιγμιότυπα από τη χθεσινοβραδινή συνδιάσκεψη της Ν.Δ. στον Τύρναβο

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Τις πάγιες θέσεις του κόμματος σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, ανέπτυξε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας της Π.Ε. του κόμματος.

Ο κ. Αυγένακης επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του «Εμμανουήλειου» Πνευματικού Κέντρου Τυρνάβου χθες το βράδυ ανέπτυξε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για καίρια ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα δεσμευόμενος μεταξύ άλλων όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση για την κατάργηση του φόρου στο κρασί, τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές από το 24% στο 13%. Επίσης επανέλαβε τη δέσμευση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο χρόνια κατά 30%.

Παράλληλα έκανε αναφορά σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, όπως οι άδειες των τηλεοπτικών σταθμών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να παίζει με τους θεσμούς χαρακτηρίζοντας τη σημερινή κυβέρνηση: «Ιστορικό ατύχημα για τη χώρα».

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισε στον Τύρναβο ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κ. Χριστόφορος Κατσαρός ο οποίος προέβλεψε ότι από τη συγκέντρωση μέσα από ένα γόνιμο διάλογο θα βγουν προτάσεις και συμπεράσματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο τα οποία το κλιμάκιο θα αξιοποιήσει σχετικά.

Ο κ. Κατσαρός είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ όχι για να ακούσουμε αλλά και να μας ακούσουν. Αυτή είναι η δύναμη της παράταξης, ο λαός της. Αυτός που στάθηκε όρθιος στα δύσκολα και κράτησε όρθια την Ελλάδα…».

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Τον συντονισμό είχε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Καπετάνος ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται και στον εποικοδομητικό διάλογο που τις ακολουθεί.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

Ο κ. Αυγενάκης στην κύρια ομιλία του έκανε ακόμα αναφορά στην πρωτοβουλία αυτή με συγκεντρώσεις και επαφές με στελέχη και αγρότες σε όλη την Ελλάδα με σύνθημα «Οδοιπορικό Συμφωνίας Αλήθειας και στον Κάμπο».

Αναφορά επίσης έκανε στα έντεκα αιτήματα που κατέθεσαν στη Νέα Δημοκρατία αγρότες της περιοχής μας. Αιτήματα τα οποία αξιολογήθηκαν και δόθηκαν απαντήσεις. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα που χρόνια ταλανίζουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας όπως:

- Μείωση της φορολογία και των κρατικών δαπανών

- Συμψηφισμός των οφειλών προς τα ταμεία με τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες.

- Καταπολέμηση της ανεργίας

- Ασφαλιστικό - φορολογικό και μείωση του κόστους παραγωγής

- Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιομηχανία.

- Ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

- Προαιρετική παρακράτηση των εισφορών.

- Ενεργοποίηση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής κ.ά.

- Στη συνέχεια οι αγρότες και αγροτικά στελέχη του κόμματος αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα έθεσαν ερωτήματα και πήραν απαντήσεις τόσο από τον κ. Αυγένακη όσο και από τα μέλη του κλιμακίου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν επίσης οι κ. Κώστας Μπαγινέτας γραμματέας αγροτικών φορέων, Χρήστος Γιαννακης σύμβουλος σε θέματα αγροτικών συνεταιρισμών, Απόστολος Βεσυρόπουλος τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής και βουλευτής Ημαθίας, Δημήτρης Μελάς, πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο κ. Βασίλης Χριστοδουλάκης διευθυντής Γραμματείας Αγροτικών Φορέων.

Στην αγροτική συνδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δ. Σοφολόγης, ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης καθώς επίσης πολλά κομματικά στελέχη και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και συνεταιρισμών από την ευρύτερη περιοχή.

Η διαλογική συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass