ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Μαζεύουν υπογραφές για οικόπεδο – χωματερή

* Κάνουν λόγο για «συνεχόμενη υποβάθμιση της περιοχής τους» στην «Ε»

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2016 11:27

Την έντονή αντίδραση των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Γεωργίου προκαλεί το γεγονός πως ένα μεγάλο κομμάτι γης που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία και πίσω από καινούριο σούπερ μάρκετ, είναι εδώ και χρόνια μια μεγάλη χωματερή γεμάτη μπάζα και σκουπίδια.

Οι κάτοικοι, υπογραμμίζουν ότι θα στείλουν υπόμνημα στη δημοτική αρχή για να δώσει μια λύση καθώς ο εν λόγω χώρος, σύμφωνα με τους ίδιους, ανήκει σε ιδιώτη.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, κ. Κώστας Ζέβλας που όμως τονίζει πως ο εν λόγω χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως κοινόχρηστος και η κατάσταση είναι περίπλοκη, για να δοθεί μια άμεση λύση.

«Ζητούμε να καθαριστεί ο χώρος μεταξύ Αρκαδίου και Μυκηνών στο οποίο επικρατεί χάος από μπάζα και σκουπίδια. Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των γύρω κατοίκων και κυρίως μικρών παιδιών. Παρακαλούμε να δώσετε άμεση λύση στο χρόνια πρόβλημα της περιοχής μας» λέει το έγγραφο το οποίο μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει δεκάδες πολίτες.

«Έχει αρκετά χρόνια η κατάσταση που είναι σαν χωματερή. Τα πολύ παλιά χρόνια ήταν αγροί όπου σπερνόταν σιτάρια και τώρα βλέπετε πως είναι» λένε στην «Ε» οι κ. Ιωάννου και Μπακλαβάς που ξεκίνησαν την προσπάθεια και διευκρινίζουν «Ήταν έτσι και πριν γίνει το μεγάλο Σούπερ Μάρκετ. Δεν ευθύνεται αυτό ίσα – ίσα έχουμε πάρει και την υπογραφή τους για την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να καθαριστεί ο χώρος. Εδώ θα βρείτε ότι θέλετε. Σκουπίδια, χώματα, πλαστικά, καθίσματα, ξύλα. Ότι δεν θέλει ο καθένας έρχεται και το πετάει εδώ. Μάλιστα δεν έχουν πρόβλημα να τα πετάξουν μόνο τη νύχτα αλλά έρχονται και το κάνουν ανενόχλητα ακόμα και την ημέρα. Δεν τους ελέγχει κανένας» συνεχίζουν.

Οι κάτοικοι είχαν μια συνάντηση με τον πρόεδρο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Ζέβλα ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση και όλοι μαζί θα επισκεφτούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τις επόμενες ημέρες.

«Είναι ένας ιδιωτικός χώρος και ο Δήμος δεν μπορεί να μπει μέσα να καθαρίσει. Αυτό που θέλουν οι κάτοικοι είναι να πιέσει τον ιδιώτη να τα καθαρίσει ή να το κάνει ο δήμος. Αφού καθαριστούν θα πρέπει να το φράξει καθώς ο καθένας μπαίνει μέσα και πετάει ότι θέλει» λέει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Κώστας Ζέβλας.

«Ο Άγιος Γεώργιος είναι μια περιοχή που είναι ήδη πολύ υποβαθμισμένη. Δεν πάει άλλο. Ήρθαμε εδώ μικρά παιδιά και τώρα είμαστε ηλικιωμένοι. Η κατάσταση όμως δεν άλλαξε. Κάποτε ήταν χωράφια και τώρα είναι μπάζα» καταλήγουν οι κ. Ιωάννου και Μπακλαβάς.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass