ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Φόρος τιμής στους αγωνιστές του 1940

* Σήμερα στις 11.30 η παρέλαση

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2016 11:37

Με λαμπρότητα και σεβασμό, όπως αξίζει στους ήρωες αγωνιστές του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι Λαρισαίοι κατέθεσαν φόρο τιμής, χθες, στους προγόνους τους, που τους πρόσφεραν την ελευθερία.

Ειδικότερα, όπως έχει καθιερωθεί, παραμονή της εθνικής επετείου, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές, σώματα προσκόπων και οδηγών, φορείς και σύλλογοι της Λάρισας, συγκεντρώθηκαν στο Ηρώο Πεσόντων, που βρίσκεται στο λόφο του Φρουρίου και κατάθεσαν στεφάνια, συνοδευόμενοι από την Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

Η μαθητιώσα νεολαία περήφανη, με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια και τα στεφάνια τιμής, παρέλασε στον χώρο και έδωσε ισχυρό «παρών», παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που δεν εμπόδισαν τελικά την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Στεφάνια, εκτός των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχολείων της Λάρισας, κατέθεσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου, πρόσκοποι και οδηγοί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Σάκης Παιδής, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δήμου Λάρισας κ. Θωμάς Δαούλας, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ευαγγελία Κρεμεζή και οι σχολικοί σύμβουλοι κ. Βασιλική Ζιάκα και Γιώργος Λαπούσης.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ακολουθεί σήμερα η παρέλαση.

Ειδικότερα σήμερα στις 7:00π.μ., θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Θα ακολουθήσει εωθινό, από τη μουσική μπάντα της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στις 8 π.μ. θα γίνει η επίσημη Έπαρση Σημαίας και στις 10:30 π.μ. η άφιξη επισήμων και η έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. κ.κ. Ιγνάτιος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αναστάσιο Δασταυρίδη, φιλόλογο των Ιδιωτικών Eκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη.

Στις 11 π.μ. θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, στο Φρούριο και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Στις 11:30 π.μ. θα ξεκινήσει η παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass