ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΤΑ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

«Διαχρονική εγγύηση για την ασφάλεια και την ειρήνη»

* Το Σάββατο στην 110 ΠΜ στη Λάρισα η επίδειξη αεροσκαφών Τ-6 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» και F-16 «ΖΕΥΣ»

Δημοσίευση: 01 Νοε 2016 10:30

«Η Πολεμική Αεροπορία διαχρονικά εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη στον χώρο ευθύνης της, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού της, με την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού» σημειώνει ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Πολεμική Αεροπορία θα τιμήσει φέτος τον προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ διοργανώνοντας τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, από το ερχόμενο Σάββατο 5 έως και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου. Στο ίδιο πλαίσιο το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στη Λάρισα και τον Βόλο, καθώς και στα αεροδρόμια της 110 και 111 Πτέρυγας Μάχης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αεροπορική επίδειξη ομάδας μεμονωμένων αεροσκαφών Τ-6 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» και F-16 «ΖΕΥΣ». Επίδειξη που, στη Λάρισα, θα γίνει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 16:30 στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Αναλυτικότερα στον χαιρετισμό του, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Χρ. Χριστοδούλου σημειώνει πως «η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει και φέτος τα πάνω από εκατό χρόνια παρουσίας και προσφοράς της στα γεγονότα που σημάδεψαν την εξέλιξη της πατρίδας μας στη σύγχρονη περίοδο της ιστορίας της, τιμώντας τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Η Πολεμική Αεροπορία διαχρονικά εγγυάται την ασφάλεια και την ειρήνη στο χώρο ευθύνης της, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού της, με την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού. Είμαστε υπερήφανοι διότι στην πάροδο όλων αυτών των ετών ο μόνος αμετάβλητος παράγοντας είναι η υψηλή ποιότητα και το φρόνημα των ανθρώπων που την υπηρετούν.

Σήμερα η Πολεμική Αεροπορία καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα περιβάλλον πολυποίκιλων απαιτήσεων, αφού στον καιρό ειρήνης είναι ο κύριος αποτρεπτικός παράγοντας απέναντι σε κάθε πιθανή απειλή εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ενώ παράλληλα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο καταγράφοντας χιλιάδες ώρες πτήσης πυρόσβεσης και μεταφοράς ασθενών.

H αεροπορική ισχύς αποτελεί το βασικό εργαλείο στη διάθεση της Πολιτείας για την άσκηση αμυντικής διπλωματίας και βοηθάει τα μέγιστα για την ανάδειξη της χώρας μας ως κύριο παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού απαιτείται να λειτουργούμε με πνεύμα οικονομίας, χωρίς όμως εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης, την ετοιμότητα αντίδρασης και την ασφάλεια του προσωπικού και των μέσων.

Σας διαβεβαιώνω ότι το σύνολο του Προσωπικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας διακρίνεται για την ομοψυχία και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος, έχοντας πλήρη επίγνωση της ζωτικής σημασίας του έργου του και με προσήλωση σε αυτό. Με την άρτια εκπαίδευσή του είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή του οποτεδήποτε χρειαστεί, τόσο σε ειρήνη όσο και σε πόλεμο. Χρόνια πολλά σε όλους. Ζήτω η Πολεμική Αεροπορία» καταλήγει ο κ. Χριστοδούλου.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, σε Λάρισα και το Βόλο, αναλυτικά έχει το εξής:

Τα αεροδρόμια θα είναι ανοιχτά για το κοινό, τις εξής ημέρες και ώρες: Το Σάββατο 5, την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, από 09:00 έως 17:00. Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, από 13:00 έως 17:00. Θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου από 11:00 έως 19:00 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 από 11:00 έως 16:00, προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας θα παρέχει πληροφορίες για τις εκδηλώσεις εορτασμού και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας στο περίπτερο που έχει διατεθεί από τον Δήμο Λάρισας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου: Στις 16:30 αεροπορική επίδειξη ομάδας μεμονωμένων αεροσκαφών Τ-6 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» και F-16 «ΖΕΥΣ», στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου: Στις 12:00-14:00 διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά στην 110 ΠΜ. Στις 20:00 καλλιτεχνική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τη συμμετοχή της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και του μουσικού συνόλου «Big Band» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου: Επίσκεψη μαθητών της Γ’ τάξης των λυκείων του νομού Λάρισας στην 110 Πτέρυγα Μάχης, παρακολούθηση ενημέρωσης επί θεμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και περιήγησή τους στη στατική έκθεση αεροσκαφών.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου: Στις 11:00 Επίσημος εορτασμός στην 110ΠΜ παρουσία Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

ΒΟΛΟΣ

Στη Μαγνησία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου: 11:00 αεροπορική επίδειξη ομάδων μεμονωμένων αεροσκαφών Τ-6 «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» και F-16 «ΖΕΥΣ», στην παραλία του Βόλου (Άγαλμα Ελευθερίας).

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου: Επίσκεψη μαθητών της Γ’ τάξης των λυκείων του Νομού Μαγνησίας στην 111 Πτέρυγα Μάχης, παρακολούθηση ενημέρωσης επί θεμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και περιήγησή τους στη στατική έκθεση αεροσκαφών. Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στις 11:00 επίσημος εορτασμός στην 111 ΠΜ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass