ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1957 ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Απεβίωσε ο υπάλληλος της Μητρόπολης Θεόδωρος Πράττος

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:55

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 83 χρόνων ο υπάλληλος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Θεόδωρος Πράττος. Από το 1957 εργαζόταν στη Μητρόπολη ως γραμματέας και παρέμεινε στη θέση, προσφέροντας τις υπηρεσίες του, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, μέχρι και την εκδημία του. Συνολικά 57 χρόνια!

Ο εκδημήσας γεννήθηκε το 1932 στην Ανατολή Αγιάς, μεγάλωσε στη Λάρισα και ο πατέρας του διατηρούσε παντοπωλείο στη γωνία των οδών 31ης Αυγούστου και Αγιάς. Μετά το Γυμνάσιο σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Λογιστικής και προσελήφθη στη Μητρόπολη την 1η Απριλίου 1957, επί μητροπολίτη Δημητρίου (Θεοδόση) του από Γυθείου. Μετά υπηρέτησε με τον τοποτηρητή Δαμασκηνό (1959- 60) και μετά με τον Ιάκωβο (Σχίζα), μέχρι το 1968, οπότε ήρθε τοποτηρητής ο Τρίκκης Διονύσιος, για λίγο. Στη συνέχεια με τον Θεολόγο (1968- 1974). Από το 1974 υπηρέτησε με τον μητροπολίτη Σεραφείμ (Ορφανό), μέχρι και τον θάνατό του το 1989. Ήταν πάντα στο επισκοπείο και με τα εκκλησιαστικά γεγονότα, μετά το 1989 και διατηρούσε, με περισσή επιμέλεια το αρχείο της Μητρόπολης, μην εγκαταλείποντας το γραφείο του. Ήταν παρών με όλους τους τοποτηρητές και το 1990, μετά τον Δημήτριο, υπηρέτησε με τον συνοδικό έξαρχο, τότε μητροπολίτη Θηβών και σημερινό αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Το 1996 συνταξιοδοτήθηκε, τυπικά, αφού παρέμεινε στη θέση μετά από παράκληση του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, μέχρι το τέλος... Κράτησε τη θέση του αταλάντευτα σε όλες τις φάσεις της κρίσεως που πέρασε η Μητρόπολη. Επιμελής και ευσυνείδητος προσερχόταν καθημερινά και εθελοντικά, στη δουλειά, ακόμα και ασθενής, το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν την εκδημία του. Άφησε πίσω τη σύζυγό του Ματούλα, και τους γιούς του Κυριάκο, που είναι γεωπόνος και Παναγιώτη, που είναι και εκείνος υπάλληλος της γραμματείας της Μητρόπολης, καθώς και 5 εγγόνια. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

 

(ΦΩΤ.) Ο αποδημήσας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass