ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Προσβάσιμες παραλίες για άτομα με αναπηρία

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2015 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:55

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και στη σημασία που δίνει στα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες, ο Δήμος Τεμπών έχει ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΚΑ με την Πράξη «Eφαρμογή συστήματος Υποδομής Βασικού Εξοπλισμού ΑμΕΑ στις παραλίες τού Δήμου Τεμπών».

Ένα θέμα που απασχολούσε τους τοπικούς φορείς αλλά και τους συλλόγους των ατόμων με αναπηρία βρίσκει τον δρόμο του αλλάζοντας έτσι και τη συνολική εικόνα των παραλίων του Δήμου μας.

Η πράξη είναι προϋπολογισμού 110.000 ευρώ με τον Φ.Π.Α. και περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση νέων καινοτόμων συστημάτων πρόσβασης στις παραλίες, που περιλαμβάνουν ειδικό διάδρομο, αμφίβιο όχημα καθώς και τουαλέτα για χρήση από ΑμεΑ σε καίρια σημεία της παραλίας και κυρίως στις θέσεις Γαλάζιας Σημαίας. Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων πρόσβασης που κρίθηκαν ως προβληματικά. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η πρόσβαση στις παραλίες και η είσοδος-έξοδος των εμποδιζόμενων ατόμων και των ΑμεΑ που βιώνουν σήμερα πρακτικά συνθήκες καθεστώτος αποκλεισμού από τις περισσότερες ελληνικές παραλίες.

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος δήλωσε: "Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση των ΑμεΑ και φιλοδοξεί να υλοποιήσει μια σειρά από παρεμβάσεις για να μειωθούν τα εμπόδια , φυσικά , πολιτιστικά και κοινωνικά που αποκλείουν τα άτομα με αναπηρίες. Οι περιοχές που επιλέγονται γίνονται πιο προσβάσιμες στα ΑμεΑ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπολείπονται πολλά ακόμη για να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες βελτιώνουν συνολικά την ποιότητα ζωής επιτρέποντας σ΄ όλους τους πολίτες να κινούνται και να χρησιμοποιούν άνετα τους τόπους αναψυχής , αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα με σοβαρότητα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass