ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ ΕΡΓΟ 3,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Νέο δίκτυο ύδρευσης στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου

* Ξεκινούν τα έργα στην οδό Φαρσάλων – Υπογράφεται αύριο η σύμβαση για τη Β΄ φάση των έργων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 11:35

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την αντικατάσταση του παλαιού, με σύγχρονο, δίκτυο ύδρευσης σε αρκετές συνοικίες της Λάρισας, έργα που χρηματοδοτούνται από τα αποθεματικά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ).

Οι συνοικίες έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια και, ο σχεδιασμός θέλει τα έργα να εκτελούνται σε δυο φάσεις για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία κατοίκων και διερχομένων οδηγών. Εξέλιξη αναπόφευκτη σε περιπτώσεις οδών, όπως η Θεοφράστου ή η Βόλου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις, είτε λόγω της διαδικασίας έγκρισης των μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας, είτε των «εμποδίων» που προκύπτουν από δίκτυα άλλων φορέων.

Ωστόσο τα έργα της ΔΕΥΑΛ κρίνονται αναγκαία καθώς, για αυτονόητους λόγους, πρέπει να αντικατασταθεί το παλαιό δίκτυο ύδρευσης ενώ η αποπεράτωσή τους, αλλάζει παράλληλα την εικόνα στις συνοικίες αφού στις συμβάσεις, προβλέπονται και ασφαλτοστρώσεις.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδ. Καφφές υπέγραψε προχθές, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, την αντικατάσταση του δικτύου στην οδό Φαρσάλων ενώ αύριο Δευτέρα, υπογράφεται το έργο που αφορά στη Β’ φάση στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου. Ένα έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθούν τα έργα σε τμήματα των συνοικιών των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων και της Χαραυγής ενώ μέσα στο 2017, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα των ίδιων συνοικιών (β’ φάση). Σύντομα τέλος αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις για τα έργα αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στις συνοικίες Αμπελόκηπων και Ιπποκράτη, οι φάκελοι των οποίων έχουν αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Προχθές ο κ. Καφφές και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, υπέγραψαν τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «2/16 Αντικατάσταση Αγωγών Ύδρευσης Οδού Φαρσάλων» προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Το έργο, όπως διευκρινίζεται απλό τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΔΕΥΑΛ, αφορά την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης (με αγωγό πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm) και την κατασκευή νέων παροχών. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο και αφορούν στο τμήμα της οδού Φαρσάλων, από τις σιδηροδρομικές γραμμές έως την οδό Ματούση, στο ύψος (περίπου) με την Περιφερειακή Τρικάλων.

ΣΤΑΘΜΟΣ

Αύριο Δευτέρα, πρόκειται να υπογραφεί η Β’ φάση των έργων στην περιοχή του Σταθμού του ΟΣΕ. Η σύμβαση αφορά στο έργο «3/16 Αντικατάσταση Αγωγών Ύδρευσης», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ και προβλέπει, την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης της συνοικίας του Σιδηροδρομικού Σταθμού (μεταξύ των οδών: Φαρσάλων – Πτολεμαίου- 28ης Οκτωβρίου – Ηρώων Πολυτεχνείου και Βόλου-Σαπφούς- Κυψέλης-Ηρώων Πολυτεχνείου) με αγωγούς πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς 16 atm και την κατασκευή νέων παροχών.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν επίσης τον ερχόμενο Δεκέμβριο ενώ με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης το οδόστρωμα των προαναφερομένων οδών θα ανακατασκευαστεί (ασφαλτοστρωθεί) σε όλο το πλάτος.

ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηρίζεται και το έργο στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, όπου θα αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης σε όλη τη συνοικία, εξαιρουμένων βεβαίως των νεότερων τμημάτων της συνοικίας. Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ ενέκρινε πρόσφατα τη μελέτη και τους όρους διαγωνισμού για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 3.115.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο ενώ η έναρξη των εργασιών αναμένεται την άνοιξη του 2017.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να αντικατασταθούν 14.040 μέτρα του δικτύου ύδρευσης αλλά και 450 παροχές (υδρόμετρα). Επίσης με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης, θα ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος.

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ

«Μη αναμενόμενες» χαρακτηρίζονται οι καθυστερήσεις που σημειώνονται σε έργα επί των οδών Θεοφράστου και Βόλου. Στη Θεοφράστου για παράδειγμα, όπου καταγράφονται δικαιολογημένες αντιδράσεις περιοίκων, η τοποθέτηση του νέου δικτύου είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα λόγω της ύπαρξης πολλών εμποδίων που συναντά το έργο καθώς η οδός Θεοφράστου αποδεικνύεται «γεμάτη από δίκτυα οργανισμών κοινής ωφελείας».

Είναι χαρακτηριστικό πως το έργο αφορά στην αντικατάσταση «μόλις» 1.400 μέτρων ενός μεγάλου αγωγού (από χάλυβα, με νέας τεχνολογίας αγωγό από ελατό χυτοσίδηρο) αλλά η τμηματική αποκατάσταση και οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, έχουν ως αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα να θέλει την αποπεράτωση του έργου (από την οδό Καρέζη έως την οδό Κηφισού) τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Πρόσφατα κατά την εκτέλεση εργασιών στο ύψος της οδού Αγορογιάννη διαπιστώθηκε η ύπαρξη αγωγού φυσικού αερίου και απαιτήθηκε συνεργασία με την εταιρία φυσικού αερίου, προκειμένου να μετατοπισθεί ο αγωγός έτσι ώστε να γίνει δυνατή η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης.

Με τον κ. Καφφέ να ζητάει συγγνώμη για την ενόχληση των συμπολιτών τονίζοντας ότι «το έργο θα συνεχισθεί και με την ολοκλήρωσή του θα έχει γίνει ένα ακόμη βήμα έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν υγιεινό και καθαρό νερό».

Τέλος στην οδό Βόλου, η καθυστέρηση στην πορεία εκτέλεσης των έργων προκύπτουν από τη διαδικασία έγκρισης των μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας, καθώς πρόκειται για οδό με μεγάλη κυκλοφορία.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass