ΣΤΟΝ ΠΡ. ΗΛΙΑ, ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αστικές αναπλάσεις στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 10:20

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")/ Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων υλοποιεί σειρά έργων αστικών αναπλάσεων που στοχεύουν στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής και της ποιότητας της καθημερινότητας των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά είναι τα εξής:

- Η αποκατάσταση του ναϋδρίου του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, εντός της αρχαίας ακρόπολης και του αισθητικού άλσους. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μεταφορά των απαιτούμενων υλικών και εργαλείων στον χώρο παρέμβασης, χρησιμοποιούνται άλογα και μουλάρια, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στα αρχαία μνημεία της ακρόπολης.

- Έργα υλοποιούνται και στο δυτικό νεκροταφείο της αρχαίας Φαρσάλου. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη φάση και την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της πλατείας με τους αρχαίους τάφους της εποχής του σιδήρου, στην οδό Βουλγαροκτόνου. Οι τεχνικές εργασίες που εκτελούνται αφορούν στην κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, στη διαμόρφωση πεζοδρομίων και στην κατασκευή δρόμων εκατέρωθεν της πλατείας έως το στάδιο της ασφαλτόστρωσης. Επιπλέον ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σχεδίασε και τοποθέτησε στην πλατεία δύο καλαίσθητες πινακίδες με πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό για τα αρχαιολογικά ευρήματα του χώρου.

- Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο της διαμόρφωσης πεζοδρομίων της νότιας παρειάς του οδοστρώματος της οδού Ριζίου. Τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται με βιομηχανικό δάπεδο και εγκαθίστανται και οι υποδομές ηλεκτροφωτισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass