ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ 2 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ «ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ» ΕΝΩ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 44ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 5 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Εκρηκτικές οι διαστάσεις των ναρκωτικών στη Λάρισα

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 11:17

Τις εκρηκτικές διαστάσεις από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στη Λάρισα, επιβεβαιώνει η νέα κατάσχεση ποσότητας (κοκαΐνης, δύο κιλών περίπου) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Τόσο από επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται στο σκέλος της στήριξης εξαρτημένων αλλά και των οικογενειών τους όσο και από αστυνομικούς που εμπλέκονται στο σκέλος της καταστολής, προ καιρού επισημάνθηκε ότι στη Λάρισα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, καταγράφεται «αυξημένη» χρήση κοκαΐνης, χωρίς να συνυπολογισθούν εξαρτήσεις από άλλες νόμιμες και παράνομες ουσίες.

Οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος των ναρκωτικών στη Λάρισα – όπως και οι επιπτώσεις τους - δεν μπορούν να αποτυπωθούν με ακρίβεια, με δεδομένο ότι οι υποθέσεις των ναρκωτικών έρχονται στην επικαιρότητα, μόνο όταν η τοπική αστυνομία εντοπίζει χασισοφυτείες ή κατάσχει ποσότητες κοκαΐνης, ποσότητες που θεωρούνται «κορυφή του παγόβουνου» καθώς κατάσχονται μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για κατάσχεση δύο ακόμη κιλών κοκαΐνης, με συλλήψεις έξι συνολικά Λαρισαίων, επιβεβαιώνει την ίδια εκτίμηση αφού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η χθεσινή υπόθεση δεν συνδέεται με τους προσφάτως συλληφθέντες στη Λάρισα, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, όταν κατασχέθηκαν περί τα 6 κιλά κοκαΐνης και 23 κιλά χασίς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας εντόπισαν δέμα που περιείχε 1,9 κιλά κοκαΐνης, δέμα που στάλθηκε στη Λάρισα… διά αλληλογραφίας.

Έτσι από τις έρευνες που ακολούθησαν, στις 4.30 προχθές τα ξημερώματα, συνελήφθη ένας 44χρονος Λαρισαίος κατηγορούμενος – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - «για διακίνηση» περίπου «δύο κιλών κοκαΐνης» και «μισού κιλού κατεργασμένης κάνναβης», «σοκολάτα» που βρέθηκε κρυμμένη σε κλειστό χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ).

Μετά τον 44χρονο, στη συνέχεια συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις Λαρισαίοι ηλικίας 69, 67, 41 και 23 ετών, καθώς και μία 22χρονη υπήκοος Γεωργίας. Έτσι, μετά τις έρευνες συνολικά κατασχέθηκαν το δέμα με τα 1,9 κιλά κοκαΐνης, άλλα 533 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»), 444 ναρκωτικά χάπια και 2.290 ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 44, 69, 67, 41 και 23 ετών, καθώς και μία 22χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης από τον 44χρονο, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στην οικία του, όπου βρίσκονταν ο 69χρονος και η 67χρονη και σε βοηθητικούς χώρους αυτής, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1.934 γραμμαρίων, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα») βάρους 533 γραμμαρίων, 428 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.990 ευρώ.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντοπίστηκαν, κατά τις νυχτερινές ώρες της (10/11-11-2016), οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες και συνελήφθησαν.

Από την κατοχή τους αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 6 γραμμαρίων, τέσσερις συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 23,2 γραμμαρίων, τρεις τρίφτες κάνναβης, 16 ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ενώ από τον Ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για αύριο Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθούν.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass