ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδηλώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού

Δημοσίευση: 20 Νοε 2016 8:55

Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, αλλά και ενημερωτική εκδήλωση για κάθε ενδιαφερόμενο, με θέμα «Τα δικαιώματα του παιδιού», θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στη Λάρισα, από τις σχολικές/οί συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Η ημερίδα θα γίνει πρωινές ώρες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και η εκδήλωση στο « Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, απογευματινές. Ειδικότερα:

ΗΜΕΡΙΔΑ

Θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 8.30 π.μ. έως 13.00. Αφορά στους/στις διευθυντές/ντριες των δημοτικών σχολείων (και ένα εκπαιδευτικό άνω του εξαθεσίου) και στις/στους προϊσταμένες/νους των νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Το θέμα θα διαπραγματευθούν ενδελεχώς, οι παρακάτω διακεκριμένοι εισηγητές: Γ. Μόσχος, συνήγορος του παιδιού, Δ. Παπαχρήστου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, Κ. Ζαγοριανός, παιδοψυχίατρος του ΚΕΔΔΥ Λάρισας , Δ. Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, Β. Δουβλατανιώτη, κοινωνική λειτουργός Δήμου Λαρισαίων, Α. Μπατζανούλης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-8.30-9.00 Προσέλευση –Εγγραφές

-9.00-9.20Έναρξη –Χαιρετισμοί -9.20-9.50 Γ. Μόσχος, Βοηθός συνήγορος του πολίτη, για τα δικαιώματα παιδιού, με θέμα «Τα δικαιώματα του παιδιού στο χώρο του σχολείου: Σχολικός κανονισμός και χειρισμός ευαίσθητων και συγκρουσιακών καταστάσεων»

-9.50-10.10 Δ. Παπαχρήστου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας «Εισαγγελική αρχή και εκπαιδευτικοί σε ρόλο προστασίας των παιδιών»

-10.10-10.30 Κ. Ζαγοριανός, παιδοψυχίατρος, ΚΕΔΔΥ Λάρισας, «Θέματα κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών: Η παιδοψυχιατρική οπτική»

-11.00-11.20 Δ. Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων και Β. Δουβλατανιώτη, κοινωνική λειτουργός Δήμου Λαρισαίων, θέμα: «Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και εκπαιδευτική κοινότητα»

-1.20-11.30 Α. Μπατζανούλης, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων , θέμα: «Πολιτιστικά δικαιώματα των παιδιών»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου και ώρα 18.00-20.00, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό κέντρο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι σχολικές/σχολικοί σύμβουλοι ο Δήμος Λαρισαίων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με το ίδιο θέμα και εισηγητές θα είναι ο κ. Μόσχος Γεώργιος, συνήγορος του παιδιού και ο κ. Αλέξανδρος. Μπατζανούλης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-18.00-18.20 Έναρξη –Χαιρετισμοί

-18.20-18.40 Γ. Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του πολίτη, για τα δικαιώματα Παιδιού, με θέμα: «Τα δικαιώματα του παιδιού στον χώρο του σχολείου: Σχολικός κανονισμός και χειρισμός ευαίσθητων και συγκρουσιακών καταστάσεων»

-18.40-19.10 Α. Μπατζανούλης, δημ. σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων «Πολιτιστικά δικαιώματα των παιδιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass