ΟΜΙΛΙΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διαδόθηκε το έργο του Αγίου Νικηφόρου

Δημοσίευση: 20 Νοε 2016 18:10

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα προς τιμή του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Ομολογητού και Θαυματουργού, χθες στον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, στη Λάρισα, όπου ομιλητές αναφέρθηκαν στη ζωή του και στο έργο του.

Αναλυτικότερα ο αναπληρωτής καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας ανέπτυξε το θέμα «Τα άγια λείψανα» και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Άχίλλιος Τσούτσουρας το θέμα «Νικηφόρος ο Α'. Ένας ομολογητής Πατριάρχης». Την εκδήλωση συντόνισε ο δρ. βυζαντινής φιλολογίας του Α.Π.Θ. κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης και προλόγισε εκ μέρους της «Νεανικής Συντροφιάς» η δικηγόρος, περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΟΚΑΝΑ» Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Να σημειωθεί ότι η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της φιλοξενίας της Τίμιας Κάρας του εν αγίοις πατρός ημών Νικηφόρου, στο ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.

Σήμερα Κυριακή, στη θεία λειτουργία που θα τελεστεί στον ιερό ναό θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass