ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

Σοβαρά 40χρονος από μετωπική ΙΧ – λεωφορείου

* Για τρεις ώρες περίπου έκλεισε η εθνική οδός

Δημοσίευση: 20 Νοε 2016 10:55

Ένας 40χρονος Βούλγαρος υπήκοος τραυματίσθηκε σοβαρά, χθες τα ξημερώματα σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό, μετά τον Ευαγγελισμό και πριν τα παλιά διόδια των Τεμπών, στο ύψος του μνημείου για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για ένα ατύχημα που σημειώθηκε στο ίδιο ύψος, στο 380ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα της εθνικής οδού που εξελίσσεται σε «καρμανιόλα» όταν πρόσφατα, σε άλλο τροχαίο, έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής.

Τα αρκετά μέχρι σήμερα ατυχήματα και δυστυχήματα, γίνονται σε ένα τμήμα της εθνικής οδού, μετά τον Ευαγγελισμό, όπου ασφαλτοστρώθηκε και παραδόθηκε πρόσφατα προκειμένου παράπλευρα να εκτελεσθούν εργασίες σύνδεσης της νέας εθνικής οδού (ΠΑΘΕ) με τις σήραγγες των Τεμπών.

Οι οδηγοί αναπτύσσοντας ταχύτητα σε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που προηγείται, μετά τη γέφυρα του Ευαγγελισμού και πριν την είσοδο στην Κοιλάδα των Τεμπών, εισέρχονται σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου διπλής κατεύθυνσης και διαδοχικές στροφές, με αποτέλεσμα, με την παράδοση του δρόμου να σημειώνονται συχνά ατυχήματα. Κάτοικοι της περιοχής, με αφορμή τα ατυχήματα, επισημαίνουν στην «Ε» καταρχήν την ανάγκη λήψης πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, φωτισμού κλπ με την αυτονόητη τήρηση του ΚΟΚ.

Προχθές βράδυ λοιπόν, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και κάτω από συνθήκες που ερευνά το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Τεμπών, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος Βούλγαρος υπήκοος ενώ κινείτο στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προσέκρουσε αρχικά σε προπορευόμενο αυτοκίνητο και στη συνέχεια βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα για να συγκρουσθεί πλαγιομετωπικά με λεωφορείο που κινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Από τη σύγκρουση, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών που εκτελούσε δρομολόγιο προς Αθήνα με ελάχιστους επιβαίνοντες, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να ανοίγουν οι πόρτες.

Έτσι κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ και του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, λίγο πριν τη μιάμιση τα ξημερώματα, απεγκλώβισαν τον 40χρονο οδηγό του επιβατικού, ο οποίος σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Από τη σύγκρουση, ελαφρότερα τραυματίσθηκε και 64χρονη επιβάτιδα του λεωφορείου η οποία επίσης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ενώ ευτυχώς δεν τραυματίσθηκαν οι οδηγοί των άλλων οχημάτων.

Για τη μετακίνηση τέλος του λεωφορείου από τον τόπο του ατυχήματος χρειάσθηκε η συνδρομή γερανού, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό να αποκατασταθεί στις 3 τα ξημερώματα.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass