ΤΟΝΙΣΕ Ο Γ. ΣΑΡΑΤΣΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «Η ΜΗΤΙΣ»

Μας λείπει η γνώση του παρελθόντος

Δημοσίευση: 20 Νοε 2016 11:25

«Η ζωή και το έργο του Ίωνα φυσικού φιλοσόφου Ηράκλειτου» απασχόλησε την εκδήλωση του Φιλοσοφικού Ομίλου Θεσσαλίας «Η Μήτις» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο συγγραφέας και γυμναστής Γιώργος Σαράτσης πραγματοποίησε ομιλία που έφερε τον τίτλο «Ηράκλειτος: Από τις απαρχές του Λόγου στο αγκάθι του σήμερα». «Ο τίτλος της ομιλίας μου είναι “από τις απαρχές του Λόγου στο αγκάθι του σήμερα” γιατί κάτι μας λείπει, κάτι μας διαφεύγει και αυτό είναι η ουσιώδης γνώση του παρελθόντος», δηλώνει ο Γ. Σαράτσης.

Αν για τον Θαλή αρχή του κόσμου είναι το νερό και για τον Αναξιμένη ο αέρας, ο Ηράκλειτος βρίσκει τη δική του αρχή στο αιώνιο και άναρχο Πυρ. «Υπήρξε πρόδρομος του επικουρισμού και αναγνωρίστηκε ως ο πατέρας του διαλεκτικού υλισμού, καθώς θεωρούσε ότι ο κόσμος είναι μοναδικός, αγέννητος και αιώνιος» υποστήριξε.

«Ο Φιλοσοφικός Όμιλος Θεσσαλίας «Η Μήτις», έχει ως σκοπό επιδίωξη και φιλοδοξία την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού των επιστημών και των τεχνών του, παράλληλα έχει χρέος και καθήκον να τιμά όλους τους ανθρώπους που με τη ζωή και το έργο τους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του υπέροχου και θαυμαστού πολιτισμού και ένας από αυτούς είναι και ο τιμώμενος Ηράκλειτος ο Εφέσιος ο επονομαζόμενος και σκοτεινός», ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Κ. Ζαφείρης για να προσθέσει ότι «ο Όμιλος οφείλει να τιμά και όσους με επιμέλεια φροντίζουν και μοχθούν για την εξέλιξη και πρόοδό του. Αποτελεί δε βαθιά πεποίθηση μας ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήταν και είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και ένας ωκεανός γνώσης και όπως όλοι μας καλά ξέρουμε η γνώση λύνει προβλήματα και βελτιώνει τη ζωή μας σε αντιδιαστολή με την άγνοια η οποία δημιουργεί συντηρεί και διαιωνίζει τα προβλήματά μας».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass