ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 20 Νοε 2016 17:24
Κυκλικός κόμβος αναμένεται να κατασκευαστεί στην είσοδο – έξοδο Τσιγάνη Κυκλικός κόμβος αναμένεται να κατασκευαστεί στην είσοδο – έξοδο Τσιγάνη

Μια σειρά παρεμβάσεων αποφάσισε να προωθήσει ο Δήμος Τυρνάβου σε ό,τι αφορά την κυκλοφοριακή διευκόλυνση των πολιτών κυρίως στο κέντρο της πόλης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι οι συνδημότες, αλλά και οι επισκέπτες να διευκολύνονται στη μετακίνησή τους και σε συνθήκες ασφάλειας.

Η πόλη του Τυρνάβου είναι μια επαρχιακή πόλη με έντονη εμπορική κίνηση αφού είναι το κέντρο του Δήμου αλλά και μιας ευρύτερης περιοχής από την ορεινή Βερδικούσια, την Ποταμιά και τον κάμπο του Τυρνάβου συνολικού πληθυσμού 40.000 κατοίκων. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην πόλη όπου λειτουργούν τρεις τράπεζες Ταχυδρομείο, Κέντρο Υγείας υπηρεσίες ΙΚΑ και ΔΟΥ, Κτηνιατρείο, ΔΕΥΑΤ, το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου στο Δημαρχιακό μέγαρο στην κεντρική πλατεία και φυσικά τα εμπορικά και άλλα καταστήματα όπως υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μιλώντας στην «Ε» χθες ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Χρήστος Τσιόπας τόνισε ότι οι παρεμβάσεις εκτός των άλλων έχουν να κάνουν και με το γεγονός ότι από το κέντρο του Τυρνάβου διέρχεται η Παλιά Εθνική Οδός Αθήνας – Λάρισας – Κοζάνης, η οποία λειτουργεί πλέον και ως συνδετήρια οδός του ΠΑΘΕ με την Ε65 και κατ επέκταση την Εγνατία στα όρια Θεσσαλίας - Ηπείρου. Παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν και τους διερχόμενους πολίτες κάνοντας τη μετακίνησή τους πιο εύκολη.

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου εδώ και δύο χρόνια έχει ως στόχο την υλοποίηση του έργου της βόρειας παράκαμψης της πόλης με την κατασκευή δύο κόμβων στις δύο εθνικές οδούς παλιά και νέα. Με την κατασκευή αυτών των δύο κόμβων θα επιτευχθεί η απομάκρυνση από το κέντρο του Τυρνάβου των διερχόμενων, κυρίως, βαρέων οχημάτων. Επιπρόσθετα πέρα από την ολοκλήρωση του έργου αυτού η Δημοτική αρχή με κανονιστικές αποφάσεις επιχειρεί να αμβλύνει τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, πεζών και ειδικά ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Έτσι προβλέπονται μια σειρά παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους δρόμους με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών.

Για παράδειγμα ο κ. Τσιόπας σημειώνει ότι: «Η μετακίνηση των μαθητών επί της Καραολή και Δημητρίου καθώς και στα απομακρυσμένα σχολεία που βρίσκονται στην άκρη της πόλης πρέπει να γίνεται με συνθήκες ασφάλειας».

Ένα άλλο ζήτημα που προσπαθεί να επιλύσει η δημοτική αρχή μέσω των παρεμβάσεών της είναι αποτροπή της παράνομης στάθμευσης οχημάτων τα οποία δημιουργούν προβλήματα προσβασιμότητας των πολιτών στο κέντρο. Σκοπός δεν είναι η αστυνόμευση και η επιβολή προστίμων, αλλά η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Έτσι αρχικά δεν θα υπάρχουν πρόστιμα και οικονομική επιβάρυνση χωρίς λόγο.

Κλείνοντας ο κ.Τσιόπας είπε εκτός από τις παρεμβάσεις θα γίνει και μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα κινητικότητας και σεβασμού των δημόσιων χώρων. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ άλλων οι πολίτες να μην παρκάρουν σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση των κορυνών σε κεντρικά σημεία του Τυρνάβου, ήδη αυτές λειτούργησαν θετικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του εμπορικού κέντρο, παρά το γεγονός ότι κάποιες έπεσαν «θύματα» των οχημάτων.

Επίσης στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται και διαγραμμίσεις οδών σύμφωνα με το Κ.Ο.Κ. αφού ο Δήμος διαθέτει πλέον και το απαραίτητο μηχάνημα.

Ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στην πόλη του Αμπελώνα αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα όπου αυτό απαιτείται.

Κώστας Τσόλας (ΤΥΡΝΑΒΟΣ - Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass