ΖΗΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ

"Το ταχύτερο πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα"

* ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2016 14:00

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων αναφέρθηκαν χθες ο επικεφαλής του Σχεδίου Βήτα, Αλέκος Αλαβάνος, το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Τόλιος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Κορδάτος», Δημήτρης Καλτσώνης στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι «είναι απαραίτητη η συσπείρωση των πολλών αριστερών και αντιμνημονιακών σχημάτων σ’ ένα μετωπικό σχήμα που θα έχει ως σύνθημα «όχι στους δανειστές - ναι στο λαό» και που θα παρουσιάσει μια εναλλακτική πολιτική πρόταση στον ελληνικό λαό. Υπάρχει υπεραρκετός θυμός και αγανάκτηση στον κόσμο που είναι προδομένος και θα πρέπει αυτός ο θυμός να εκδηλωθεί οργανωμένα και όχι μέσω κάποιας ακραίας βίας».

Ο κ. Αλαβάνος ανέφερε επίσης ότι «η κυβέρνηση και ο Τσίπρας σπάνε τελικά το ρεκόρ των μνημονίων, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν από ένα, αλλά αυτός ψήφισε το 3ο αλλά και το 4ο. Αποδεικνύεται ότι το «πακέτο» που προσπάθησαν να πουλήσουν στον κόσμο ήταν εντελώς εικονικό και περιθωριακό, ενώ στην πράξη συνοδεύεται από νέα μέτρα που ουσιαστικά επιδεινώνουν την κατάσταση του ελληνικού λαού. Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννης Τόλιος αναφέρθηκε στο εναλλακτικό πρόγραμμα για τη διέξοδο από την κρίση σε φιλολαϊκή και προοδευτική κατεύθυνση, εστιάζοντας «στην ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και της αναστολής πληρωμής των τοκοχρεολυσίων, τα οποία μόνο για το 2017 είναι της τάξεως των 15,5 δισ. ευρώ. Απαιτείται επίσης η εθνικοποίηση των τραπεζών, ώστε να προχωρήσει ένα είδος σεισάχθειας των κόκκινων δανείων και βέβαια η αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, γεγονός για το οποίο πλέον είναι πεπεισμένο το 1/3 των πολιτών. Πάνω από όλα όμως χρειάζονται δράσεις για τη δημιουργία ενός μετώπου αριστερών, αντιμνημονιακών και πατριωτικών δυνάμεων».

Σύμφωνα με τον κ. Τόλιο, «η απόφαση του Eurogroup προσφέρει ουσιαστικά ψίχουλα ρυθμίσεων για το χρέος με ορίζοντα το 2060, γεγονός που αποτελεί κοροϊδία και χλευασμό για τον ελληνικό λαό.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Κορδάτος», Δημήτρης Καλτσώνης, ανέφερε ότι «χρειάζεται επειγόντως η δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου για εθνική ανεξαρτησία και απελευθέρωση της χώρας από τον ζυγό της ολιγαρχίας και του ξένου παράγοντα. Πρέπει να υπάρξουν γοργά βήματα και υπερβάσεις, μέσω των οποίων θα υπάρξει ανάταξη των κοινωνικών δικαιωμάτων και ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη της χώρας, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ρήξη και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόταση για τη δημιουργία αυτού του μετώπου πρέπει να απευθυνθεί τόσο στο ΚΚΕ, την ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όσο και στη μεγάλη δεξαμενή των ανένταχτων αγωνιστών του χώρου».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass