ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Στρώνει το... χαλί μιας ηρωικής εξόδου

* Συνάντηση κομματικών στελεχών στη ΝΟΔΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2016 14:22

«Δεν είμαι σίγουρη ότι θα μας προσφερθεί νέο μνημόνιο εντός ευρωζώνης. Η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του που επικεντρώνεται στη δημιουργία κομματικού στρατού κοστίζει πολύ στον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Ο κ. Τσίπρας στρώνει το χαλί της ηρωικής του εξόδου».

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε για να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial», η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΣΘΕΒ δήλωσε ανήσυχη για τα εξωτερικά θέματα και κυρίως από τον εσωτερικό ανταγωνισμό που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία, μεταξύ κυβέρνησης Ερντογάν και αντιπολίτευσης για το ποιος θα διεκδικήσει περισσότερα από την Ελλάδα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε» υποστήριξε ότι «η εξωτερική πολιτική απαιτεί σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή που οργάνωσε πρόσφατα στο Καστελόριζο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος νομίζει ότι μέσω του ΥΠΕΘΑ ασκεί και εξωτερική πολιτική». Παρακολουθούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να ερίζει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ποιος έχει το πάνω χέρι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο δε υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι κάνει εξωτερική πολιτική αλλάζοντας αμπέχονα».

Αρχικά στη σύντομη παρέμβασή της η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι από τη Λάρισα ξεκινά έναν κύκλο διαβούλευσης, ώστε να σχηματιστεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Φυσικά αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα και της αγροτικής ανάπτυξης. Ακολούθως απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων:

Για την κυβέρνηση: Έχει χαθεί η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια (με τη... Βαρουφακειάδα και τα οράματα θερινής νυκτός). Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει μόνο με 4-5 μεγάλες επενδύσεις, ούτε με ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας και του χρέους. Η κοινωνία αυτή τη στιγμή έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, όντας θυμωμένη και οργισμένη, καθώς προ ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος έλεγε ότι και το 10% να έκανε από αυτά που υποσχόταν ο Αλέξης Τσίπρας τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα. Όμως έγιναν 100% χειρότερα.

Οικονομία: Η ΝΔ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, αλλά εκφράζω την πικρία μου για το υπερταμείο και τη δέσμευση του συνόλου της ελληνικής περιουσίας -από αυτό- για 99 χρόνια. Μόνο η Ακρόπολη δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, μπορεί να υπήρξε ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο θα έρθουν επώδυνα μέτρα, από την επόμενη κιόλας χρονιά, τα οποία δυστυχώς αγνοούμε. Πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο μνημόνιο που θα μας προσφερθεί δεν θα είναι εντός ευρώ.

Δημοσκοπήσεις-Εκλογές: Τα προβλήματα γιγαντώνονται στην ελληνική κοινωνία και όσο πιο γρήγορα έρθει μια αλλαγή στο προσκήνιο τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος, το οποίο ήδη είναι πολύ μεγάλο. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκαν 4 νέα υπουργεία και 12 γενικές γραμματείες, προσθέτοντας 2 χιλιάδες κομματικούς υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κατάφερε να διώξει μια επένδυση 400 εκατομμυρίων, όπως είναι η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και τη συμμετοχή της SOCAR, κοστίζοντας 400 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόρους για τον ελληνικό λαό. Σχετικά με την άνοδο της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, νομίζω ότι πρόκειται για έναν άθλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανέβασε το κόμμα 17 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στις δημοσκοπήσεις, αλλά να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι η ΝΔ μπορεί να τα καταφέρει, ακόμη και σε μνημονιακούς καιρούς. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε να εργαστούμε για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον που θα επιτρέψει στην επιχειρηματικότητα όχι μόνο να σταθεί στα πόδια της, αλλά να προχωρήσει μπροστά, για το καλό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Να σημειωθεί ότι την κ. Μπακογιάννη καλωσόρισε, ανοίγοντας την συνέντευξη Τύπου στον ΣΘΕΒ, ο βουλευτής Μάξ. Χαρακόπουλος, ο οποίος σημείωσε με έμφαση ότι «η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη στον Τομέα Ανάπτυξης, αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στον τομέα αυτό η ΝΔ», ενώ στο πάνελ βρέθηκε και ο οικοδεσπότης, πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης.

* Το απόγευμα η κ. Μπακογιάννη βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, όπου παρουσία των δύο βουλευτών, κ. Χαρακόπουλου, Κέλλα, της διοίκησης της ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ του νομού συναντήθηκε με κομματικά στελέχη, από τα οποία ζήτησε «να βρίσκονται σε εγρήγορση και να δώσουν τη μάχη της καθημερινότητας με ενθουσιασμό και ζήλο, ώστε να φτάσει η φωνή της ΝΔ σε όλους».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass