ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Πρότυπα αρετής οι Τρεις εν Καμίνω Παίδες

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2016 11:00

«Η πίστη, η αυταπάρνηση, το σθένος, και η αποφασιστικότητα των Αγίων Προστατών μας, αποτελούν για όλους εμάς που ανήκουμε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος, πρότυπα αρετής που οφείλουμε να ενστερνιστούμε, αφού μέλημα μας είναι να ανταποκριθούμε, με ασφάλεια, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα στα δύσκολα καθήκοντα που η πολιτεία μας έχει αναθέσει» σημειώνεται στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασ. Καπέλιου, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό.

Το Πυροσβεστικό Σώμα τίμησε χθες τους προστάτες του, τους Τρεις εν Καμίνω Παίδες με επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου, δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος.

Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ανέγνωσε ο επιπυραγός Αθαν. Λιντέρης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι Άγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες αποτελούν τους Άγιους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος. Κάθε χρόνο, τη 17η Δεκεμβρίου, εορτάζουμε με ευλάβεια και κατάνυξη τους Προστάτες μας - Αγίους Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ- οι οποίοι, παρότι αξιωματούχοι στη Δημόσια Διοίκηση της Βαβυλώνας, αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα τότε ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του βασιλέως Ναβουχοδονόσορ, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο θάνατος τους δια πυράς. Ωστόσο, η ακλόνητη πίστη τους στο Θεό, τους φύλαξε από την πύρινη λαίλαπα».

Προσθέτοντας ότι «όλοι μας στο Πυροσβεστικό Σώμα θα εργασθούμε αγόγγυστα, προκειμένου να προσφέρουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας διασφαλίζοντας το κοινωνικό αγαθό που η πολιτεία μας προστάζει, εκείνο της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών» καταλήγει ο κ. Καπέλιος.

Στη δοξολογία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Σερ. Αθανασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, ο διοικητής της ΠΥΛ Γιαν. Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Θαν. Αδαμόπουλος, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημ. Τσιόφας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς και της ΕΛ.ΑΣ., διοικητές Μονάδων και Σταθμών, πυροσβέστες αλλά και συνταξιούχοι του Σώματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass