ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΤΙΜΟΘΕΟ

Κοπή βασιλόπιτας για τους φοιτητές των Φαρσάλων

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 15:20

Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, επ' ευκαιρία της εύρεσης των τιμίων λειψάνων του Νεοφανούς, Νεομάρτυρος Αγίου Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε στο "Αίγλη Palace" στην Πλατεία Λαού στα Φάρσαλα, η κοπή της βασιλόπιτας για τους φοιτητές της επαρχίας Φαρσάλων, όπως είθισται κάθε χρόνο.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέφερε τα εξής: "Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας και τη φετινή χρονιά. Καλή χρονιά. Ήρθατε για να ξεκουραστείτε λίγο στα σπίτια σας, να δείτε τους δικούς σας και ευχαριστούμε και εμείς που είστε εδώ σήμερα και μας τιμάτε με την παρουσία σας. Ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της εκκλησίας και βρίσκεστε ανάμεσά μας.

Πρέπει να βρισκόμαστε πιο συχνά. Πιστεύω να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και με τη βοήθεια του δημάρχου Φαρσάλων να επιδιώξω να έχουμε πιο συχνές συναντήσεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι η εκκλησία σας σκέπτεται. Μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Θα το κάνουμε με μέγιστη χαρά και όχι από υποχρέωση. Η καρδιά μας γεμίζει με πολλή δύναμη όταν είστε κοντά μας. Διότι είστε η ελπίδα μας, η αγάπη μας, ό,τι το καλύτερο θα μπορούμε να έχουμε στη ζωή μας. Πρέπει να μας θεωρείτε δικούς σας ανθρώπους. Να απευθύνεστε σε μας και να ζητάτε τη βοήθειά μας. Σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας, όπως τον Χριστό. Ο Χριστός μας χαρίζει την αγάπη, την ειρήνη, την ασφάλεια. Καλή χρονιά και ευλογημένη σε όλους".

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε: "Συγχαίρω τον μητροπολίτη και τον δήμαρχο που είχαν την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης. Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές και έχουμε μεγάλη διαρροή μορφωμένων παιδιών, που σπούδασαν εδώ και έφυγαν στο εξωτερικό. Γι' αυτό ευθύνεται η πολιτική και οι πολιτικοί στον βαθμό που μας αγγίζει όλους μας. Εύχομαι και ελπίζω όταν ολοκληρωθούν οι σπουδές σας, η χώρα να έχει βγει απ' αυτήν την περιπέτεια και την κρίση, που αγγίζει όλη την Ευρώπη. Να βγούμε από την κρίση και να βρείτε ευκαιρίες στην Ελλάδα. Οι ευχές που δίνουμε κρύβουν μεγάλες αλήθειες, τις οποίες συνειδητοποιούμε όταν τις χάνουμε. Οι αξίες αυτές είναι η υγεία, η ειρήνη, η ασφάλεια. Καλή πρόοδο και σταδιοδρομία στη ζωή σας".

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "όταν γίνετε επιστήμονες να γυρίσετε στον τόπο καταγωγής σας για να προσφέρετε, αλλά και αν δεν γίνει αυτό, από εκεί που θα βρίσκεστε να θυμάστε πάντα ότι οφείλετε το ζην και το ευ ζην στον τόπο καταγωγής σας. Γι' αυτό έχετε μία στοιχειώδη υποχρέωση να συνεισφέρετε με οποιονδήποτε τρόπο. Προσβλέπω σε σας, εύχομαι καλές σπουδές για μία καλύτερη κοινωνία, από αυτή που έχουμε και πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας. Καλή χρονιά, ατομική και οικογενειακή ευτυχία.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Λάρισας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Φαρσάλων κ. Χρήστος Καπετάνος επισήμανε τα εξής: "Ευτυχισμένο το 2017 με περισσότερα χαμόγελα. Εσείς η νέα γενιά φροντίστε να μας κάνετε να χαμογελάμε περισσότερο. Είναι σημαντικό στον τόπο που γεννηθήκατε, να επιστρέψετε μετά τις σπουδές σας για να προσφέρετε. Η γενιά σας πρέπει να μας βγάλει από την κρίση και εμείς οι μεγαλύτεροι να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά σας".

Ακολούθησαν κάλαντα από ορχήστρα που την αποτελούσαν φοιτητές και η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για ένα καλύτερο 2017. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Φαρσάλων κ. Μαργαρίτα Γκότη, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Αναστ. Δραχμάνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο τ.σ. κ. Ντίνος Βαρακλιώτης, αρκετοί ιερείς, γονείς και πολλοί φοιτητές.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε") / Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass