Ο ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ HELEXPO

«Άνευ όρων παράδοση»

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 9:45

Για «άνευ όρων παράδοση» κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντ. Διαμάντος με αφορμή τη συμφωνία του Δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΘ - Helexpo για τη διοργάνωση Γεωργικής-Κτηνοτροφικής Έκθεσης στη Σκεπαστή Αγορά.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση, που συνυπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Μάριος Ξηρομερίτης και Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά «Δυστυχώς, η υπόθεση εξελίσσεται με βάση τους προβληματισμούς μας και όχι τις αβάσιμες και αόριστες διαβεβαιώσεις. Και αυτό γιατί διαπιστώσαμε ότι: Στην ιστοσελίδα της HELEXPO υπάρχει ήδη ιστότοπος με τα στοιχεία της Έκθεσης – Στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά.

Δεν έχει ανακοινωθεί –μέχρι τώρα τουλάχιστον- η εξασφάλιση καμιάς σημαντικής διακριτής συμμετοχής στην Έκθεση (κυρίως εκτός Ελλάδος) που να προσδώσει ενδιαφέρον αλλά και ουσία ενημέρωσης νέων πρακτικών, μεθόδων, μηχανημάτων και άλλων προς το τοπικό παραγωγικό δυναμικό και να δώσει ευκαιρία συνεργασίας στο τοπικό επιχειρηματικό δυναμικό.

Στον Γενικό Κανονισμό της Έκθεσης ο Δήμος Λαρισαίων απλά… ούτε καν αναφέρεται. Στον Γενικό Κανονισμό της Έκθεσης ο … «συνεργάτης- Δήμος» απουσιάζει και το «αφεντικό» που αποφασίζει είναι … μόνο η HELEXPO. Αυτή λοιπόν με τα δικά της κριτήρια και την απόφαση του ΔΣ (όπου μετέχουν φορείς της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και όχι της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Η «τιμολογιακή πολιτική» της Έκθεσης-2017 (από 24,0 – 77,0 ευρώ / μ2) είναι πιο ακριβή ανά μ2 από εκείνη του 2015 (13,0 – 58,0 ευρώ / μ2) με το ΦΠΑ. Συν το «καπέλο» του παραβόλου εγγραφής 50 ευρώ για κάθε εκθέτη που δεν υπήρχε το 2015. Τότε επίσης, ο Δήμος παρείχε σε όλους την κατανάλωση ρεύματος και μία ελάχιστη υποδομή και όχι μόνο στους μεγάλους εκθέτες που η HELEXPO ευνοεί.

Έτσι, η Έκθεση-2017 θέτει επιπλέον επιβαρύνσεις (ιδιαίτερα σε μικρομεσαίους εκθέτες) του «τύπου 1» όπως: κόστος παροχής και σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και κόστος ηλεκτρολογικού σχεδίου και κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος 20,0 ευρώ/KW καθώς και κόστος εξοπλισμού του χώρου (έπιπλα, φωτισμό, πρίζες κλπ).

Τελικά, πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα και η συμμετοχή του Θεσσαλικού παραγωγικού δυναμικού; Πώς διασφαλίζεται η φωνή και η ενεργή συμμετοχή ως πρωταγωνιστής των Επιστημονικών, Παραγωγικών Φορέων και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Λάρισας και της Θεσσαλίας;

Πως προωθείται η επιζητούμενη αναβάθμιση του ήδη πετυχημένου θεσμού; Εμείς την ονομάσαμε «εκχώρηση». Η δημοτική αρχή «στρατηγική συνεργασία». Τελικά ήταν μία “άνευ όρων παράδοση”» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass