Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Παγοδρόμια» τα πεζοδρόμια

* Αρκετοί ηλικιωμένοι, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά από πτώσεις *Ολονύκτια επιχείρηση συνεργείων του Δήμου για να παραμείνουν ανοικτές κεντρικές οδοί

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2017 14:42

Ανεπαρκής αποδείχθηκε ο σχεδιασμός του Δήμου Λαρισαίων για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας, αφού κεντρικοί πεζόδρομοι με ελάχιστο χιόνι, νωρίς χθες το πρωί, μετατράπηκαν σε «παγοδρόμια».

Αντίθετα η έγκυρη κινητοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών – σύμφωνα και με τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας - είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθούν προσπελάσιμες, γέφυρες, οδικοί κόμβοι και δρόμοι σε υπηρεσίες πρώτης προτεραιότητας όπως τα νοσοκομεία.

Η χιονόπτωση μέσα στη Λάρισα μόλις που έφθασε για να ντύσει την πόλη στα λευκά αλλά μεγάλος αντίπαλος των συνεργείων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αποδείχθηκαν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να παγώνει αμέσως το χιόνι και οι δρόμοι να καθίστανται ολισθηροί και κατ’ επέκταση επικίνδυνοι.

Συνεργεία του Δήμου, όπως διευκρίνισαν στην «Ε» οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Γ. Ζαούτσος, κινητοποιήθηκαν από τη 1 τα ξημερώματα, όπου, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας, ξεκίνησαν τη ρήψη αλατιού επικεντρώνοντας σε γέφυρες, διασταυρώσεις, κεντρικές οδούς αλλά και δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία.

Νωρίς χθες το πρωί ο Δήμος μίσθωσε από ιδιώτη δύο ακόμη «αλατιέρες», ενώ προμηθεύτηκε περισσότερους από 80 τόνους αλατιού, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται και σε άλλες κεντρικές οδούς, αλλά και σε δρόμους δημοτικών διαμερισμάτων όπως η Φαλάνη, η Κοιλάδα κ.ά.

Η κινητοποίηση των συνεργείων του Δήμου θα συνεχιζόταν χθες όλη την ημέρα αλλά και τη νύχτα αφού η πρόβλεψη των μετεωρολόγων θέλει τη χαμηλότερη θερμοκρασία σήμερα στη Λάρισα να κυμαίνεται από -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΓΕΤΟΣ

Η χιονόπτωση χθες στη Λάρισα δεν ήταν έντονη αλλά αρκούσε για ντύσει την περιοχή στα λευκά. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ωστόσο (-5 β. Κελσίου), το χιόνι πάγωνε γρήγορα. Αρκετοί συμπολίτες απέφυγαν τις μετακινήσεις με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι επέλεξαν χθες για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι τις πρωινές ώρες, λόγω της κατάστασης των δρόμων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

ΕΚΑΒ

Συνεργεία του Δήμου, χθες το μεσημέρι, ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι σε πλατείες και κεντρικούς πεζοδρόμους. Νωρίτερα ωστόσο, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια είχαν μετατραπεί σε «παγοδρόμια» με το ΕΚΑΒ Λάρισας να καλείται σε αρκετές περιπτώσεις για τη μεταφορά, ηλικιωμένων κυρίως, συμπολιτών στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίσθηκαν μετά από πτώση.

Αρκετοί επίσης συμπολίτες, ειδικά καταστηματάρχες, συνέδραμαν χθες το πρωί καθαρίζοντας πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, ενώ αποφεύχθηκε η εκτεταμένη χρήση αλατιού λόγω των φθορών που προκαλεί. Αντίθετα στους δρόμους έγινε εκτεταμένη χρήση αλατιού αφού δεν επελέγη η λύση του καθαρισμού που – λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών - θα καθιστούσε τους δρόμους ακόμη πιο επικίνδυνους.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass