ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

«Ναι» στην αναζήτηση θησαυρού

* Απαιτείται έγκριση από πολλές υπηρεσίες

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2015 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:18

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Θετικά αποφάνθηκε, χθες βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Τσέτσιλα και τη συμμετοχή του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου, στο αίτημα ιδιώτη να διεξαγάγει νόμιμη έρευνα σε αγροτική περιοχή μεταξύ Πυργετού και κοντινού μοναστηριού για την εύρεση θησαυρού.

Το θέμα ήταν πρώτο στην ημερήσια διάταξη στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση και η συζήτηση διήρκησε αρκετή ώρα.

Αρχικά ο αιτών, για ευνόητους λόγους, χωρίς να δώσει επιπλέον στοιχεία και τον ακριβή χώρο όπου θα γίνουν οι εκσκαφές, με σοβαρότητα ανέπτυξε την άποψή του και τόνισε ότι έχει σίγουρες πληροφορίες ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν κάσες με χρυσές λίρες που έριξαν που έριξαν ή έκρυψαν οι Άγγλοι κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

Στη συζήτηση μέλη όλων των παρατάξεων έθεσαν ερωτήματα στον αιτούντα στα οποία άλλοτε δόθηκαν απαντήσεις άλλοτε όχι.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο με πλειοψηφία, μειοψήφησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» του κ. Χρήστου Μπίκα έδωσε το πράσινο φως για την ενέργεια έρευνας για την εύρεση των χρυσών λιρών.

Ωστόσο η απόφαση πρέπει να εγκριθεί και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από εκεί και μετά αρχίζει ένας μαραθώνιος αγώνας του ιδιώτη αιτούντα ώστε πάρει εγκρίσεις για την έρευνα από μια σειρά υπηρεσιών όπως το Δασαρχείο Λάρισας, η Κτηματική Υπηρεσία, το υπουργείο Οικονομικών, η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ.λπ.

Αφού συγκεντρωθούν όλα αυτά τα έγγραφα στη συνέχεια θα πρέπει να ερευνήσει ο στρατός την περιοχή γιατί αφού πρόκειται για κάσες με θαμμένες αγγλικές χρυσές λίρες ενδεχομένως να υπάρχουν γύρω νάρκες ή χειροβομβίδες για την περίπτωση που κάποιοι άλλοι και όχι αυτοί που τις έκρυψαν πάνε να τις πάρουν.

Στη συνεδρίαση ο ιδιώτης που έκανε την αίτηση ενημέρωσε ότι όταν ξεπεραστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες και δοθεί η τελική άδεια για εκσκαφές και βρεθεί τελικά ο θησαυρός τότε το κράτος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος, ο ιδιώτης το 45% και από αυτά θα του παρακρατηθεί το 23% από την εφορία, δηλαδή ουσιαστικά το 22% ενώ ο Δήμος Τεμπών μόλις το 5%.

Στην περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί ο θησαυρός τα έξοδα για την ανεύρεσή του καλύπτονται από τον ιδιώτη οποίος θα έχει και την υποχρέωση να αποκαταστήσει την περιοχή όπως ήταν πριν τις εκσκαφές.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass