ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Πήραν φτυάρι ή περίμεναν την κρατική μηχανή;

* Τι λέει η δημοτική αρχή και τι είδαν εκπρόσωποι εθελοντικής οργάνωσης * Καλλιστεία χιονάνθρωπων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου διοργανώνουν στη Λάρισα

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 14:45

Πώς αντέδρασαν οι πολίτες της Λάρισας στο νέο κύμα κακοκαιρίας και χιονόπτωσης που χτύπησε την περιοχή τα τελευταία 24ωρα;

Ενεργοποιήθηκαν άμεσα ή απλά περίμεναν την επέμβαση του κρατικού μηχανισμού; Αυτό το ερώτημα εξέφρασε η «Ε» τόσο στη δημοτική αρχή όσο και σε εθελοντική οργάνωση και οι απαντήσεις κρίνονται ενδιαφέρουσες.

Αρχικά εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής τόνισε πως οι πολίτες της Λάρισας, μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας και χιονόπτωσης είχαν πολύ διαφορετική αντίδραση. Ενώ το Σαββατοκύριακο αιφνιδιάστηκαν και περίμεναν οι περισσότεροι μόνο από τις υπηρεσίες να δοθούν λύσεις, από προχθές οι πολίτες άρχισαν να ενεργοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό και να δίνουν λύσεις στους χώρους που τους αφορούν.

Τονίστηκε επίσης πως οι Λαρισαίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα σημεία που υπήρχε αλάτι (οι χώροι αυτοί είναι: Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Δημοτικός Λαχανόκηπος Αργοναυτών και Παιωνίου, οδός Λαγού απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ, περιοχή υπεραστικού ΚΤΕΛ οδός Ρόδου) και τα σημεία αυτά τροφοδοτούνταν με αλάτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής σημείωσε πως ο Δήμος τοποθέτησε αλάτι και σε άλλα κεντρικά σημεία για να εξυπηρετηθούν οι καταστηματάρχες, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο έπραξαν και με το παραπάνω οι περισσότεροι από αυτούς.

*Διαφορετική είναι η εκτίμηση της εκπροσώπου της Εθελοντικής Οργάνωσης Ενεργών Πολιτών Λάρισας κ. Εύης Καλούδη, η οποία με βάση αυτά που είδε τόνισε πως «Δεν υπήρξε μεγάλη κινητικότητα από τους πολίτες έτσι όπως θα έπρεπε. Περιμένουν τα περισσότερα από τον Δήμο και την Περιφέρεια και γενικά από το κράτος χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τις ενέργειες που μπορούν». Μάλιστα οι «Ενεργοί Πολίτες» θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που προέκυψαν με τη χιονόπτωση, σκέφτηκαν έναν τρόπο, ώστε η εθελοντική εργασία, να γίνει παιχνίδι. Γι’ αυτό τον λόγο διοργανώνουν «Καλλιστεία Χιονάνθρωπων».

Σχετικά μάλιστα εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Η επέλαση του χιονιά ήρθε και στην πόλη μας! Εκτός από την ομορφιά που έχει το χιόνι, δυστυχώς δημιουργεί και προβλήματα.

Προφανώς η κρατική μηχανή (Δήμος, Περιφέρεια και λοιπές υπηρεσίες) θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και να καταβάλει τα μέσα και τις προσπάθειες που χρειάζονται, ώστε η πόλη μας να παραμείνει λειτουργική, και η ζωή να εξελιχθεί όσο γίνεται πιο ομαλά και χωρίς κινδύνους για τους πολίτες.

Όμως κι εμείς οι πολίτες δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, ανεξάρτητα αν αυτό λειτουργεί σωστά ή όχι! Εκεί που μπορούμε, πρέπει να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να βοηθάμε την κατάσταση, γιατί αφορά πρώτα απ’ όλα, τις δικές μας τις ζωές!

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν όλους τους πολίτες, ώστε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που προέκυψαν με τη χιονόπτωση, σκέφτηκαν έναν τρόπο, ώστε η εθελοντική εργασία, να γίνει παιχνίδι!

Διοργανώνουμε, λοιπόν, «Καλλιστεία Χιονάνθρωπων»!

Καθαρίστε από χιόνι το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι σας ή από το μαγαζί σας, ώστε να μην γλιστράτε ούτε εσείς ούτε οι περαστικοί, και με το χιόνι που θα μαζευτεί, φτιάξτε σε μία άκρη, έναν ωραίο χιονάνθρωπο!

Έτσι, και τα πεζοδρόμια θα είναι καθαρά και η πόλη θα γεμίσει με εφήμερα αλλά όμορφα έργα τέχνης! Έργα της δικής σας έμπνευσης και φαντασίας!

Στη συνέχεια, φωτογραφίστε το έργο σας, ανεβάστε τη φωτογραφία στην ομάδα μας στο facebook (ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ως σχόλιο στη σχετική ανάρτηση), αναγράφοντας αν θέλετε το όνομά σας και τη διεύθυνση που βρίσκεται ο χιονάνθρωπος. Βασική προϋπόθεση στη φωτογραφία να φαίνεται και το καθαρισμένο πεζοδρόμιο! Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες που θα μαζέψουν τα περισσότερα like ως την Παρασκευή 12:00, θα είναι οι νικήτριες και θα δημοσιευτούν σε όλα τα ΜΜΕ!

Στην ουσία όμως, νικητές θα είμαστε όλοι, γιατί θα έχουμε καταφέρει να καθαρίσουμε τα πεζοδρόμιά μας, ελαττώνοντας τον κίνδυνο για ατυχήματα, αλλά και ομορφαίνοντας την πόλη μας με χαρούμενους χιονανθρώπους!

Τι λέτε; Θα λάβετε μέρος σ’ αυτό το παιχνίδι;» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass