Ο ΠΑΓΕΤΟΣ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

Δύσκολος ο αποχιονισμός στις συνοικίες

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2017 14:20
Συμπολίτες ζητούν την εντονότερη παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να καθαρισθούν οι συνοικίες. Οι φωτογραφίες από δρόμους της Νεαπόλεως. Συμπολίτες ζητούν την εντονότερη παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να καθαρισθούν οι συνοικίες. Οι φωτογραφίες από δρόμους της Νεαπόλεως.

Δύσκολο αποδεικνύεται το έργο του αποχιονισμού στις συνοικίες αφού, λόγω του παγετού των προηγούμενων ημερών και της καθυστέρησης στον αποχιονισμό, οι δρόμοι παραμένουν «παγοδρόμια».

Συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν από προχθές να καθαρίζουν συνοικιακούς δρόμους αλλά η χιονόπτωση και κυρίως ο παγετός δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο έργο τους.

Ο αποχιονισμός, σύμφωνα με τον Δήμο Λαρισαίων ξεκίνησε συστηματικά χθες «στις συνοικίες Αβέρωφ, Χαραυγή, Τούμπα, Ιπποκράτης, Νεράιδα, και στην Τερψιθέα» αλλά οι παγωμένοι δρόμοι δύσκολα καθαρίζονται πλέον, τη στιγμή μάλιστα που διατηρείται ο παγετός, ενώ πολλά αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα.

Συμπολίτες ζητούν την εντονότερη παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου που, με βάση το σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, τις προηγούμενες ημέρες επικεντρώθηκε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Έτσι παράπλευροι οδοί και κυρίως συνοικιακοί δρόμοι «πάγωσαν» αφού παράλληλα μειώθηκε η κίνηση των οχημάτων καθώς αρκετοί, για λόγους ασφαλείας, επέλεξαν για τις μετακινήσεις τους, μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΖΗΜΙΕΣ

Να σημειωθεί ότι η διατήρηση του παγετού δεν έχει «αποκαλύψει» ακόμη όλο το εύρος των ζημιών που έχει προκληθεί κυρίως στο δίκτυο ύδρευσης στις πολυκατοικίες ενώ αρκετοί συμπολίτες, μετά από συστάσεις υδραυλικών, κάνουν υπομονή ελπίζοντας στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να αποκαταστήσουν της ζημιές και να έχουν νερό ή και ζεστό νερό.

Περισσότερες ήταν προχθές βράδυ και οι βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, εξέλιξη που είχε ως συνέπεια τις διακοπές και στην παροχή φυσικού αερίου. Η παροχή αερίου, λόγω των διακοπών της ΔΕΗ, αποκαταστάθηκε χθες το πρωί στις περισσότερες πολυκατοικίες από συνεργεία της Εταιρίας Αερίου ενώ από τη ΔΕΗ διευκρίνιζαν στην «Ε» ότι «σημειώθηκαν αρκετές βλάβες στο δίκτυο λόγω του παγετού, οι οποίες αποκαταστάθηκαν έγκαιρα».

Λόγω του παγετού διακόπηκε επίσης και η αποκομιδή απορριμμάτων καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των εργαζομένων στα απορριμματοφόρα με τον Δήμο να καλεί τους συμπολίτες να «επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα και να μην εκθέτουν προς αποκομιδή τα απορρίμματα».

ΑΛΑΤΙ

Τέλος με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε χθες πως «συνεχίζονται από νωρίς το πρωί, εργασίες αποχιονισμού. Βαρύτητα πλέον έχει δοθεί στις συνοικίες. Ειδικότερα, μηχανήματα επιχειρούν στις συνοικίες Αβέρωφ, Χαραυγή, Τούμπα, Ιπποκράτης, Νεράιδα, και στην Τερψιθέα ενώ οι παρεμβάσεις θα συνεχισθούν και σε άλλες συνοικίες.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι στα γνωστά πέντε σημεία διάθεσης αλατιού, έχουν ανανεωθεί οι ποσότητες: Στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, όπισθεν του ι.ν. Αγίου Γεωργίου, στον Δημοτικό Λαχανόκηπο (Αργοναυτών και Παιωνίου), στην οδό Λαγού, απέναντι από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ και στην περιοχή υπεραστικού ΚΤΕΛ (οδό Ρόδου).

Όσοι συμπολίτες πολίτες θα σπεύσουν να προμηθευτούν αλάτι θα πρέπει να το κάνουν με φειδώ και με δικά τους μέσα (σακούλες, μικρά δοχεία κλπ)» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass