ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ

Σημαντική βοήθεια σε οικογένειες

* Στόχος η στήριξή τους όχι μόνο τις περιόδους των εορτών αλλά κάθε μήνα

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2017 13:00

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πέρασαν και οι κοινωνίες των ανθρώπων μπήκαν πάλι στην ρουτίνα της καθημερινότητας (παρά την κακοκαιρία), όπως ήταν και πριν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Στις γιορτές όλοι θυμόμαστε τον ανήμπορο συνάνθρωπό μας, εκείνον της διπλανής πόρτας στον οποίο δείχνουμε τη συμπόνιά μας και τη στήριξή μας μέσα στις γιορτές. Κι όμως μόλις τα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δένδρου σβήσουν επιστρέφουμε στη μουντή καθημερινότητα και ξεχνάμε τον ανήμπορο συνάνθρωπό μας.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που μεριμνούν ώστε οι ανήμποροι συμπολίτες να νοιώθουν τη φροντίδα και τη ζεστασιά όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις γιορτές. Είναι τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων που μεριμνούν και όπως φαίνεται τα καταφέρνουν καλά.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σημαντική είναι η προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τυρνάβου στην τοπική κοινωνία και κυρίως σε άτομα και οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη. Τα ηνία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τυρνάβου έχει από τον Σεπτέμβριο του 2014 η πρόεδρος και σήμερα υπεύθυνη αυτής της κοινωνικής δράσης του Δήμου κ. Φανή Μπίλιου - Λαγκιόλη.

Η κ. Λαγκιόλη μιλώντας στην «Ε.τ.Δ.» τόνισε ότι από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής του κ. Παναγιώτη Σαρχώση κύριο μέλημα ήταν το Κοινωνικό Παντοπωλείο να προσφέρει στοργή, θαλπωρή και αγάπη στους συνδημότες που έχουν ανάγκη.

Στόχος ήταν και είναι η συνεχής βοήθεια σε μηνιαία βάση και όχι μόνο τις γιορτές. Ένα εγχείρημα το οποίο πέτυχε τον στόχο του, ώστε κανένας να μην είναι αβοήθητος και όλοι όσοι πραγματικά πάσχουν να έχουν ένα χέρι βοήθειας και ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Για τη χρονιά που πέρασε, το 2016, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τυρνάβου κατόρθωσε, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν να εξασφαλίσει κάθε μήνα τρόφιμα μακράς διάρκειας στους ωφελούμενους, οι οποίοι εντάχτηκαν στο πρόγραμμα μετά από κοινωνική έρευνα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το 2016 στο πρόγραμμα είναι ενταγμένα περίπου 300 οικογένειες και μοναχικά άτομα. Σε ό,τι αφορά στην περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πέρα από τη μηνιαία προσφορά μοιράστηκαν σε οικογένειες με μεγαλύτερη ανάγκη κυρίως με μικρά παιδιά κρέας και ολόκληρο το γιορτινό τραπέζι με ό,τι περιλαμβάνει αυτό προσφορά σούπερ μάρκετ και κρεοπωλείου του Τυρνάβου.

Και η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη προσθέτει ότι «οι αιτήσεις για την ένταξη ωφελουμένων συνεχίζονται απρόσκοπτα και χωρίς περιορισμούς.

Από την αρχή της νέας χρονιάς θα ελεγχθούν πάλι όλοι οι μέχρι τώρα ενταγμένοι στο πρόγραμμα ώστε να διαπιστωθεί ότι συνεχίζουν να έχουν πραγματική ανάγκη και θα προστεθούν και άλλοι.

Δεν είναι μόνο η υλική στήριξη που θα πρέπει να προσφέρουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους αλλά και ηθική. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή πρέπει να γίνει σκοπός μας το να προσφέρουμε τη βοήθειά μας σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που ενώ έχουν ανάγκη, έχουν την αξιοπρέπεια να μην ζητούν βοήθεια και στήριξη.

Είναι χρέος μας να προσπαθούμε να εντοπίσουμε αυτούς τους ανθρώπους και με κάθε τρόπο να τους βοηθήσουμε.

Τέλος, να επισημάνω ότι υπάρχουν πολλοί απλοί πολίτες αλλά και επιχειρηματίες που αθόρυβα βοηθούν το έργο μας, τους οποίους ευχαριστώ και δημόσια».

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Τριάμισι χρόνια συνεχούς λειτουργίας κλείνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών και από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κλήθηκε να υποστηρίξει οικογένειες αλλά και μοναχικά ηλικιωμένα άτομα.

Οι εξυπηρετούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι κυρίως άνθρωποι οι οποίοι πριν την κρίση δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, έμειναν όμως άνεργοι ή το εισόδημά τους μειώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Τα μέλη της διοίκησης με τον πρόεδρο κ. Λάμπρο Ζάρρα προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που χρειάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο έτσι ώστε να μην λείψει τίποτα στους δημότες που έχουν πραγματικά ανάγκη ,

Μιλώντας στην «Ε.τ.Δ.» ο κ. Λάμπρος Ζάρρας σημειώνει ότι: «Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα μας ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος που πίστεψε σε αυτό το εγχείρημα και είναι πάνω από όλα άνθρωπος που θέλει να προσφέρει στους πραγματικά αδύναμους δημότες του. Ως δράση του Δήμου Τεμπών βρεθήκαμε κάποια στιγμή στο πλευρό των προσφύγων που αν θυμάστε καλά, κ. Τσόλα, πέρυσι τον Φεβρουάριο είχαν δημιουργηθεί προσωρινά κέντρα διέλευσης προσφύγων στην κοιλάδα των Τεμπών και σε σημείο πάνω στην εθνική οδό πριν τα διόδια του Μακρυχωρίου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εκείνη την εποχή έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς σε συνεργασία με το αντίστοιχο του Δήμου Λαρισαίων προσπαθήσαμε από κοινού να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους σε (φαγητό - ρουχισμό καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό )» .

Γενικά γίνεται προσπάθεια για να προσφέρονται όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα, που προσφέρονται και στις οικογένειες δικαιούχων.

Η βοήθεια κυμαίνεται στον αριθμό των 60 οικογενειών, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει ένα ικανοποιητικό πακέτο τροφίμων .

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν το βοήθημά τους μία φορά τον μήνα.

Ειδική μέριμνα υπήρξε κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έτσι ώστε εκείνες τις ημέρες να νιώσουν κι εκείνοι ανθρώπινα και γιορτινά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου καθώς και του Ν. Λάρισας».

Το επόμενο διάστημα με ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο θα ξεκινήσει νέα διαδικασία αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών. Πάντα με ξεκάθαρες διαδικασίες, αξιολογώντας τις σχετικές αιτήσεις.

Και ο κ. Ζάρρας καταλήγει: «Η επιθυμία μου είναι να μην υπάρχουν Κοινωνικά Παντοπωλεία. Αν θα υπάρχουν να λειτουργούν για εξαιρετικές περιπτώσεις. Γενικότερα για την κοινωνική πολιτική, αυτό που πρέπει να δίνει η πολιτεία, είτε λέγεται κυβέρνηση, είτε λέγεται Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε οποιοσδήποτε άλλος φορέας, είναι τα εφόδια για να μπορέσει ο άλλος να σταθεί στα πόδια του και να μπορέσει ο ίδιος να βελτιώσει την κατάστασή του και να ζει αξιοπρεπώς, χωρίς να χρειάζεται να στήνεται σε ουρές είτε για συσσίτιο είτε για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είτε για να πάρει κάποιο πακέτο τροφίμων».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass