ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Ανοιχτά τα σχολεία, απόντες οι μαθητές!

* Ποια θα είναι κλειστά σήμερα Τρίτη

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 7:30 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιαν 2017 11:21

Δεν πρόλαβαν καν να βάλουν το κλειδί στην αυλόπορτα των σχολείων χθες στους Δήμους Αγιάς, Φαρσάλων και Ελασσόνας, καθώς τους πρόλαβε η νέα χιονόπτωση, που έπληξε και πάλι τις περιοχές τους, κρατώντας τις πύλες όλων των σχολικών μονάδων, γι ακόμη μια μέρα σφραγισμένες.

Κλειστές όμως κράτησαν χθες τις πόρτες των σχολείων τους κι άλλοι δήμοι του νομού, όπου μπορεί να μην αντιμετώπισαν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά προβλήματα πρόσβασης μαθητών και βλάβες της τελευταίας στιγμής…

Με νέες αποφάσεις τους χθες το πρωί, ανακάλεσαν τη λειτουργία κι άλλων σχολικών μονάδων, ενώ στην πορεία της ημέρας, μη λειτουργικά αποδείχθηκαν κι άλλα σχολικά κτίρια.

Σήμερα Τρίτη, ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Λάρισας (Γυμνάσια και Λύκεια), σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει με την κανονική ώρα, στις 8.15 π.μ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Κι ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων, χθες τουλάχιστον, στην πόλη της Λάρισας λειτουργούσε, έλειπαν οι μαθητές!

Ειδικότερα, καταγράφηκαν πολλές απουσίες μαθητών που είτε δεν πήγαν στα σχολεία εξ αρχής από την πρώτη ώρα, είτε αποχωρούσαν αργότερα και κυρίως το φαινόμενο παρατηρήθηκε στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία.

Η απουσίες μαθητών σύμφωνα με όσα έγιναν χθες, έχουν δύο ερμηνείες: πρώτον πολλοί γονείς κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι και δεύτερον σε κάποια σχολεία (σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων) οι εκπαιδευτικοί καλούσαν τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους, διότι δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση μαθητών στις τάξεις και εκτιμήθηκε πως ήταν ανώφελο να γίνει μάθημα.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν χθες νέα λειτουργικά προβλήματα σε σχολικά κτίρια και συγκεκριμένα έσπασαν σωλήνες. Αυτό έγινε στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου έσπασαν σωλήνες του δικτύου θέρμανσης (στα καλοριφέρ) και ορισμένες τάξεις έμειναν χωρίς θέρμανση. Οι εκπαιδευτικοί μετέφεραν τους μαθητές τους σε άλλες τάξεις και κλήθηκαν άμεσα υδραυλικοί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα…

Επίσης σε άλλα σχολεία διαπιστώθηκαν προβλήματα με τη ροή του νερού στις βρύσες και στις τουαλέτες τους (απομεινάρια δυσλειτουργιών που προκάλεσε ο παγετός), με αποτέλεσμα οι μαθητές να προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό για να πιουν, ενώ όσον αφορά στις τουαλέτες, εκπαιδευτικοί προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μεταφέροντας νερό με τους κουβάδες!

Άλλωστε προχθές η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, σε ανακοίνωσή της, είχε προειδοποιήσει: «Οι μαθητές καλό είναι να είναι εφοδιασμένοι με (μπουκαλάκια) νερό, ώστε να μην χρειάζεται να καταφεύγουν στις εξωτερικές βρύσες. Εφιστούμε την προσοχή στους μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τα σχολεία τους για την αποφυγή ατυχημάτων».

Να σημειωθεί δε, ότι σε σχολείο της Λάρισας (δημοτικό), ο αύλειος χώρος καθαρίστηκε σε όλη την έκτασή του, μετά από παρέμβαση γονέων που πήραν και την πρωτοβουλία να μισθώσουν μηχάνημα γι’ αυτό τον λόγο. Τελικά ο ιδιοκτήτης του μηχανήματος προσφέρθηκε και πραγματοποίησε εθελοντικά αυτή την εργασία.

ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΚΛΕΙΣΤΑ

Λόγω καιρικών συνθηκών, δυσκολιών πρόσβασης μαθητών, καθώς και λειτουργικών προβλημάτων, αναλυτικά χθες, παρέμειναν κλειστά ανά δήμο, τα εξής σχολεία:

-Δήμοι Αγιάς, Ελασσόνας και Φαρσάλων: Όλα τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΑΠ.

-Δήμος Λάρισας: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κοιλάδας, τα νηπιαγωγεία σε Ελευθεραί, Μάνδρα και Δασοχώρι, τα 21ο και 42ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι και αύριο κλειστά, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης.

Δήμος Κιλελέρ: Τα Νηπιαγωγεία Γλαύκης, Ομορφοχωρίου, Ζαππείου, Μεγάλου Μοναστηρίου, Καλαμακίου και τα Δημοτικά Σχολεία Ζαππείου, Γλαύκης, Ομορφοχωρίου, Μεγάλου Μοναστηρίου, Καλαμακίου και το ΕΕΕΕΚ Αγίων Αναργύρων. Τα δύο Νηπιαγωγεία Νίκαιας συστεγάστηκαν στο καινούργιο κτίριο.

Δήμος Τεμπών: Νηπιαγωγείο Μακρυχωρίου και Νηπιαγωγείο Αιγάνης, δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, και Αμπελάκια, το Νηπιαγωγείο Αμπελακίων, τα Γυμνάσιο - Λύκειο Γόννων και το Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Μακρυχωρίου.

Δήμος Τυρνάβου: Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα, το 2ο νηπιαγωγείο Αμπελώνα, το Νηπιαγωγείο Δαμασίου, τα Δημοτικά Σχολεία Δαμασίου και Αργυροπουλίου, τα 1ο -4ο Νηπιαγωγεία του Αμπελώνα και τα σχολικά συγκροτήματα Πλατανουλίων και Δέντρων.

ΚΛΕΙΣΤΟ TO “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ” ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

To “Εργαστήρι Ζωής” του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Μανωλάκη 11Δ, στη Λάρισα, δεν άνοιξε χθες, ενώ θα παραμείνει και σήμερα Τρίτη κλειστό, λόγω τεχνικών προβλημάτων, που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Τα Εργαστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά από Τετάρτη 18 Ιανουαρίου.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ: Σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Αγιάς, σήμερα Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πόλης της Αγιάς, λόγω του εορτασμού των πολιούχου της Αγίου Αντωνίου, επίσης της Δήμητρας και της Ανάβρας, λόγω του χιονιού.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ: Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα Νηπιαγωγεία Μακρυχωρίου και Αμπελακίων, καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Αμπελακίων και Καλλιπεύκης.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα 1ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελώνα.

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. 

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass