Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η πόλη

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 14:18

Μετά το πέρας των έντονων καιρικών φαινομένων που δημιούργησαν προβλήματα, η «Αριάδνη» αφήνει τους Λαρισαίους να γλείψουν τις πληγές τους στα χέρια του «Βίκτωρα».

Ο Δήμος Λαρισαίων παραμένει σε πλήρη δράση ώστε η ζωή των πολιτών να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Έτσι, λοιπόν, συνεχίστηκε και χθες ο αποχιονισμός στις συνοικίες αλλά και στα στενά πέριξ του κέντρου. Οι συνθήκες χθες Δευτέρα ήταν σαφώς καλύτερες, ωστόσο η κατάσταση δεν έχει πλήρως εξομαλυνθεί, παρά την προσπάθεια των εργαζομένων. Πολλά πεζοδρόμια μέσα στην πόλη αλλά και κοντά στο κέντρο παραμένουν καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα πάγου, ενώ το λιώσιμο του χιονιού και η βροχόπτωση γέμισαν τους δρόμους με λάσπη και μπάρες με νερό που έκαναν δύσκολη την κίνηση των πεζών.

Από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΛ προχώρησαν στον καθαρισμό των φρεατίων από τα χιόνια και τα φερτά υλικά για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι δεν είναι απαραίτητο να κρατούν οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια της νύχτας τις βρύσες ανοιχτές. Για άντληση υδάτων κυρίως από υπόγεια δέχτηκε κλήσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας. Για τα νερά που έχουν συγκεντρωθεί στα μπαλκόνια, μιας και οι υδρορροές είναι ακόμα παγωμένες οι Λαρισαίοι ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και τη συνδρομή της ΠΥΛ παρά το γεγονός ότι δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο συνεχίστηκε και χθες στο κέντρο, σε περιοχές γύρω από αυτό, αλλά και στις συνοικίες.

Με το πέρασμα του χιονιά και τον καθαρισμό των δρόμων από τις λάσπες και τον πάγο οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων προβαίνουν και σε αποτίμηση των ζημιών. Χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα οι περισσότερες ζημιές επικεντρώνονται κυρίως σε καυστήρες σχολείων και αθλητικών χώρων εξαιτίας της διακοπής ρεύματος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταγραφούν λεπτομερώς οι ζημιές που μπορεί να έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, αλλά και οι πλατείες, σημεία δηλαδή που το χιόνι ήταν συσσωρευμένο και ο αποχιονισμός έγινε με μηχανήματα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass