ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων στα παιδιά

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 11:30

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28) με θέμα: «Κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων στα παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές».

Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο «τα άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (φάσμα του Αυτισμού), παρουσιάζουν σημαντικές δυσκολίες στην κατανόηση τόσο των δικών τους συναισθημάτων όσο και των άλλων. Επίσης δυσκολεύονται στην έκφραση των συναισθημάτων τους.

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά μας ή τους μαθητές μας: Να μπορούν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους. Να κατανοούν τη σύνδεση των συναισθημάτων τους με τις κοινωνικές καταστάσεις που τα προκάλεσαν.

Να κατανοούν εκφράσεις προσώπου που συνδέονται με συγκεκριμένα συναισθήματα. Να κατανοούν τη σύνδεση των πράξεών τους με τα συναισθήματα που προκαλούν στους άλλους. Να μπορούν να διαχειρίζονται την εκτόνωση των συναισθημάτων τους. Να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Το σεμινάριο απευθύνεται: σε θεραπευτές και δασκάλους, σε φοιτητές καθώς και σε γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού με μέτρια και υψηλή λειτουργικότητα».

Εισηγήτριες θα είναι η ψυχοπαιδαγωγός Παΐζη Όλγα και η λογοπεδικός – παιδαγωγός Ποιμενίδου Κυριακή. Η κ. Παΐζη είναι ψυχοπαιδαγωγός (Med) με εξειδίκευση στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές- αυτισμό, Αsperger, από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία. Έχει μετεκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Παρέχει υπηρεσίες ειδικής διαπαιδαγώγησης και συμβουλευτικής σε παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και στις οικογένειές τους.

Έχει παρουσιάσει ποικίλες εισηγήσεις για τον αυτισμό συμμετέχοντας σε ημερίδες και σεμινάρια Εξειδίκευσης –Επιμόρφωσης δασκάλων, γονέων και στελεχών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε στη συγγραφή των Αναλυτικών Προγραμμάτων για τα Άτομα με Αυτισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Η κ. Ποιμενίδου είναι λογοπεδικός (Msc) και κάτοχος πτυχίου παιδαγωγικής, έχει μακρόχρονη εμπειρία σε δουλειά με παιδιά με ποικίλες διαταραχές λόγου και επικοινωνίας. Πληροφορίες:2410-613112, Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00 – 13:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass