ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι 58 αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 14:15

Ικανοποίηση εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλευση των μελών και τη συμμετοχή στις εκλογές των δύο οργανώσεων (Ανατολικό και Δυτικό) της Λάρισας, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι 58 αντιπρόσωποι στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του κόμματος.

Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 29 Ιανουαρίου – θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας – και μετά τον απολογισμό της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής θα εκλεγεί η νέα νομαρχιακή από το σύνολο, περίπου 100, των εκλεκτόρων από όλες τις οργανώσεις μελών του νομού.

Χθες, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 33 αντιπροσώπων που ανέδειξαν τα μέλη του Ανατολικού Τομέα της Λάρισας και των 25 αντιπροσώπων που ανέδειξαν αντίστοιχα τα μέλη του Δυτικού Τομέα.

Τα ονόματα των συνολικά 58 αντιπροσώπων δόθηκαν στη δημοσιότητα με αλφαβητική σειρά.

Έτσι, οι 33 αντιπρόσωποι της Οργάνωσης Μελών Ανατολικής Λάρισας είναι οι εξής:

Αγιάννης Τάκης, Ανδρέου Τέλης, Ανυφαντή Φανή, Γελαλή Τζένη, Γελαλής Δημήτρης, Δεληγιάννης Κώστας, Ευαγγέλου Κώστας, Καρυώτης Θόδωρος, Κελεσίδης Σταύρος, Κηπουρός Σπύρος, Κοκκάρα Άννα, Κούρτης Δημήτρης, Κουτσοκώστα Ρίτα, Μακρή Αλεξάνδρα, Μαλτέζου Φυλιώ, Μούλιας Αχιλλέας, Μουτσέλος Αντώνης, Μπαλογιάννης Γιώργος, Παπαγεωργίου Πέτρος, Παπαϊωάννου Στέργιος, Παπανίκα Εύη, Ρεβήσιος Κώστας, Σαϊτης Στέλιος, Σαρρής Μάνθος, Σδράλη Ελένη, Σταυρίδης Σταύρος, Τσακνάκης Γιάννης, Τσεκούρα Μόρφω, Τσεκούρας Κώστας, Τσεκούρας Σίμος, Χούρλιας Δημήτρης, Χρήστου Χρυσούλα, Χρυσικός Ανδρέας.

Αντίστοιχα, οι 25 αντιπρόσωποι της Οργάνωσης Μελών Δυτικής Λάρισας είναι οι εξής:

Αδαμόπουλος Διαμαντής, Βαγενά Αγγέλα, Βαγιόπουλος Γιώργος, Βασιλείου Στάθης, Γελαλής Χρήστος, Γερασάκη Σταυρούλα, Γιαννούλη Γεωργία, Γιωτάκη Γεωργία, Γκόγκος Γιώργος, Ζωγράφος Βασίλης, Ιωαννίδης Θόδωρος, Κατσαγιώργη Σοφία, Καφαλή Πόπη, Κωσταρόπουλος Γιώργος, Λαρίσης Νίκος, Μαγαλιού Ερμίνα, Μητρούλας Σπύρος, Μπετσιμέα Ρίτσα, Μπετσιμέας Γεράσιμος, Ριζούλη Δημήτρα, Σβάρνας Θανάσης, Συμεωνίδης Κυριάκος, Συρόγλου Μάγδα, Τσακνάκης Χρήστος, Ψάρρα Άννυ.

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Με δεδομένη την αύξηση των εγγεγραμμένων μελών που επικυρώθηκαν το τελευταίο διάστημα, στις κάλπες προσήλθε αναλογικά ο ίδιος αριθμός μελών που ψήφισαν για την εκλογή αντιπροσώπων στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Μιλώντας στην «Ε» ο συντονιστής – γραμματέας της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, Πέτρος Παπαγεωργίου, αναφέρει ότι «καλύψαμε τους στόχους από άποψη συμμετοχής. Βλέποντας τα τελικά αποτελέσματα της διαδικασίας, αξίζει να τονιστεί, αφενός η ενεργοποίηση παλιών, ιστορικών στελεχών της Αριστεράς και, αφετέρου η δραστηριοποίηση και ανάδειξη νέων, ικανών στελεχών που θα κληθούν να σηκώσουν το πολιτικό βάρος το επόμενο διάστημα».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΓΕΛΑΛΗ

Στο περιθώριο της εκλογικής διαδικασίας του περασμένου Σαββατοκύριακου, αξίζει να τονιστεί η ένσταση που υπέβαλε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Γελαλής και η οποία απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή, μετά από επικοινωνία που υπήρξε με το κεντρικό, οργανωτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ένσταση αφορούσε στο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των νέων μελών του κόμματος, αλλά και το εμπρόθεσμο ή μη της συμμετοχής στην όλη διαδικασία συγκεκριμένου υποψηφίου.

Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, τα νέα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αντίστοιχες διαδικασίες, αν έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον δίμηνο από την αίτηση εγγραφής τους. Οι σχετικές αιτήσεις των νέων μελών, που επικυρώθηκαν από παλαιότερη συνέλευση των δύο οργανώσεων, έχουν υποβληθεί πριν τις 29 Νοεμβρίου 2016, οπότε θεωρήθηκε ότι δεν προκύπτει κώλυμα συμμετοχής τους– ενόψει της Συνδιάσκεψης που έχει οριστεί για τις 29 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, υπέρ της συμμετοχής των νέων μελών στη διαδικασία του περασμένου Σαββατοκύριακου, είχε αποφανθεί και η συνέλευση μελών των δύο οργανώσεων της Λάρισας που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι είχαν αιτηθεί την έγκρισή τους με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η ένσταση σχετικά με εκπρόθεσμη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία συγκεκριμένου μέλους, απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή, καθώς διευκρινίστηκε ότι το όνομά του δεν υπήρχε αρχικά στο σχετικό ψηφοδέλτιο εκ παραδρομής, αν και ο ίδιος είχε εμπρόθεσμα υποβάλει υποψηφιότητα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass