ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 13ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μάθημα δημοκρατίας στο «ναό» της

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2017 9:10

Δύο Λαρισαίοι βουλευτές, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Χρήστος Κέλλας, ξενάγησαν στη Βουλή τους μαθητές και τις μαθήτριες του 13ου Γυμνασίου Λάρισας, δίνοντάς τους ταυτόχρονα ένα περίγραμμα του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

«Στην Ελλάδα δεν είναι απόλυτη η διάκριση νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, καθώς οι νομοθέτες, δηλαδή οι βουλευτές μπορούν να γίνονται και υπουργοί, να ασκούν εκτελεστική εξουσία, διατηρώντας ταυτόχρονα την έδρα τους. Είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε ίσως να δούμε σε επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε στους μαθητές ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προτρέποντας ταυτόχρονα τις μαθήτριες και τους μαθητές να ενδιαφέρονται για τα κοινά.

* "Αυτό εδώ το κτίριο δεν είναι το σπίτι των βουλευτών, είναι το δικό σας σπίτι. Είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας, θεμέλιο του λαού. Έτσι να σκέφτεστε και να αγωνίζεστε για ένα καλύτερο αύριο. Τόσο στις ζωές σας, όσο και στη χώρα μας. Και να θυμάστε πάντα πως όσο πιο γερό είναι αυτό το σπίτι, τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε στη ζωή σας...", ήταν το μήνυμα του αναπληρωτή τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Χρήστου Κέλλα.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές Άρης Βαλασόπουλος, Ευάγγελος Βλαχοδήμος, Στέργιος Ανδρέου, Γεωργία Πατσιατζή και Νίκος Σαρίμβεης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass