ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταδίκες για απόπειρα «υιοθεσίας» βρέφους

*Έξι χρόνια κάθειρξης σε τρεις, αθώοι άλλοι τέσσερις *«Θέλαμε παιδί αλλά ο άντρας μου ήθελε χωρίς χρήματα», κατέθεσε η σύζυγος

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2017 13:50

Τρία άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα από τη Βουλγαρία καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε κάθειρξη έξι ετών για υπόθεση που αφορούσε σε απόπειρα παράνομου τρόπου υιοθεσίας βρέφους. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνταν άλλα τέσσερα άτομα τα οποία κρίθηκαν αθώα.

Όλα έγιναν το 2014, οπότε, σύμφωνα με την αστυνομία απετράπη η υιοθεσία βρέφους 10 ημερών, η οποία θα γινόταν έναντι του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ. Ως μέλη της ομάδας που δρούσε γι’ αυτό τον σκοπό, η αστυνομία ανέφερε πως ήταν ένας δικηγόρος, η μητέρα του βρέφους και ακόμη τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας ενώ είχε συλληφθεί και ο φερόμενος ως υποψήφιος θετός πατέρας.

Τότε, ο δικηγόρος έφερε σε επαφή τον υποψήφιο πατέρα με τον 45χρονο αλλοδαπό, που είχε τον ρόλο του «μεσάζοντα», σύμφωνα με την αστυνομία. Κατά τη συνάντηση αυτή, ο υποψήφιος πατέρας εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα βρέφος και συμφώνησαν, πάντα με όσα ανέφερε η αστυνομία, ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού, έναντι χρηματικού ποσού. Ένα άλλο μέλος της οργάνωσης μετέβη στη Βουλγαρία, από όπου παρέλαβε την τότε 24χρονη ομοεθνή του και τη μετέφερε στην περιοχή του Αλμυρού. Εκεί, η εγκυμονούσα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη τότε, μητέρα του.

Αργότερα η 66χρονη συνόδευσε την επίτοκη στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, όπου την ίδια μέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό ένα αγοράκι. Αφού εξήλθε από το νοσοκομείο, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η 24χρονη επέστρεψε στο προαναφερόμενο σπίτι, ενώ ο αλλοδαπός «μεσάζοντας» συναντήθηκε εκ νέου με τον 62χρονο για την, φερόμενη, επιβεβαίωση της συμφωνίας τους.

Στη συνέχεια η αστυνομία ανέφερε πως ο φερόμενος ως υποψήφιος θετός πατέρας μετέβη στην οικία του 45χρονου αλλοδαπού στον Αλμυρό, όπου αφού είδε το μωρό έδωσε και προκαταβολή.

Κατά την αποχώρηση του υποψήφιου θετού πατέρα, ορισμένοι από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το σπίτι, τον ακολούθησαν και τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Επίσης είχε γίνει γνωστό, ότι ο 45χρονος Βούλγαρος με την 33χρονη σύζυγό του είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα και συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2006 στην περιοχή του Αλμυρού είχαν συλληφθεί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, να παραδίδουν βρέφος προς υιοθεσία σε γυναίκα αστυνομικό που προσποιούνταν την ενδιαφερόμενη άτεκνη μητέρα.

«ΗΘΕΛΕ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ»

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας η σύζυγος του ενός κατηγορούμενου, του φερόμενου ως υποψήφιου θετού πατέρα και υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Θέλαμε και οι δύο ένα παιδί. Εγώ περισσότερο. Όμως και ο άντρας μου το ήθελε αλλά σε καμία περίπτωση με χρήματα. Μου έλεγε να βρούμε ένα παιδάκι που να μην μπορεί να το μεγαλώσει η οικογένειά του και να το μεγαλώσουμε εμείς». Μίλησε για κάποιες επαφές που είχαν με άτομο που τους πληροφόρησε για μια κοπέλα με ένα μωρό και τόνισε πως ο σύζυγός της δεν γνώριζε ότι στον Αλμυρό λίγο πριν τη σύλληψη πως θα πήγαινε να δει το μωρό αλλά μόνο για να μιλούσαν.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο Βούλγαρος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξης. Η σύντροφός του (απούσα) κρίθηκε αθώα. Ο δικηγόρος κρίθηκε επίσης αθώος ενώ ο 62χρονος που κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στην απόπειρα της πράξης κρίθηκε επίσης αθώος. Γιος και μάνα (Βούλγαροι) που φιλοξενούσαν την κοπέλα σε άλλο σπίτι, κρίθηκαν ένοχοι για τη μεσολάβηση (απόντες και οι δύο) και καταδικάστηκαν σε 6 χρόνια κάθειρξη. Τέλος η μητέρα του βρέφους που κατηγορούνταν για την παράδοσή του που δεν έγινε, κρίθηκε αθώα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass