ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Πυρομανής» καίει κάδους απορριμμάτων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2017 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Φεβ 2017 12:43
Ό,τι απέμεινε από τον κάδο απορριμμάτων στην οδό Μπασδέκη Ό,τι απέμεινε από τον κάδο απορριμμάτων στην οδό Μπασδέκη

Άλλους πέντε κάδους απορριμμάτων «πυρπόλησε» άγνωστος προχθές (βράδυ Σαββάτου – ξημερώματα Κυριακής) στη συνοικία του Σταθμού του ΟΣΕ στη Λάρισα. Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που καίγονται κάδοι στην ίδια συνοικία (10 τον αριθμό) και μάλιστα σε ίδιες ή κοντινές οδούς εξέλιξη που – σύμφωνα με εκτιμήσεις – απομακρύνει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τυχαίο γεγονός αλλά σε δράση αγνώστων και μάλιστα από πρόθεση.

Τυχαίο γεγονός όπως μπορούν να θεωρηθούν οι στάχτες για παράδειγμα που πετούν ορισμένοι συμπολίτες σε κάδους, χωρίς νωρίτερα να έχουν βεβαιωθεί ότι δεν θα προκληθεί φωτιά, κάτι που θεωρείται «σύνηθες» κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω της εκτεταμένης χρήσης τζακιών.

Με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα να μετρά περισσότερους από 20 καμένους κάδους, σε διάφορες συνοικίες, είτε από αμέλεια είτε από άλλους λόγους.

Στην προχθεσινή περίπτωση ωστόσο και οι πέντε κάδοι κάηκαν σε τμήμα της συνοικίας του ΟΣΕ που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Παλαιολόγου.

Αναλυτικότερα, δύο κάδοι κάηκαν στην οδό Μπασδέκη ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κοντά στους κάδους. Ενας τρίτος κάδος κάηκε στην οδό Ξανθίππης, ένας τέταρτος κάδος κάηκε στη διασταύρωση των οδών Μπασδέκη και Αγράφων, ενώ ο πέμπτος κάδος κάηκε στη διασταύρωση των οδών Μπασδέκη και Φερρών. Ο πέμπτος κάδος δεν καταστράφηκε ολοσχερώς αφού παρενέβησαν έγκαιρα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι στην ίδια περιοχή και σε κάποιες περιπτώσεις και στις ίδιες οδούς, πριν μερικές ημέρες πυρπόλησαν ξανά άλλους 5 κάδους. Το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου για παράδειγμα, στην οδό Ξανθίππης κάηκαν δύο κάδοι και ένας τρίτος κάδος κάηκε στην οδό Παλαιολόγου. Τέλος, στις 26 Ιανουαρίου, επίσης στη διασταύρωση των οδών Ξανθίππης και Παλαιολόγου, κάηκαν άλλοι δύο κάδοι.

Να σημειωθεί ότι το κόστος για την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων για την αντικατάσταση των 21 συνολικά κάδων που κάηκαν από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων με περισσότερα από 4.600 ευρώ.

 Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass