ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Βασίλεψε η Ένωση Στρατιωτικών

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2017 9:40 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Φεβ 2017 9:50

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χθες στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Στ. Κουκουράβας, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΣΠΕΘ, σημειώνοντας: «Όπως και οι υπόλοιπες Ενώσεις του χώρου, έτσι και η ΕΣΠΕΘ, δεν είναι συνδικαλιστικό σωματείο. Αποτελούμε, σε γενικές γραμμές, τον δίαυλο επικοινωνίας με την Πολιτεία και το απαραίτητο «θεσμικό αντίβαρο» στην αυθαίρετη ή ανάλγητη δράση των οργάνων της δημόσιας διοίκησης.

Επιδίωξη των Ενώσεων, μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο, την ενθάρρυνση της γόνιμης σκέψης, την ανάδειξη απόψεων και την προβολή προτάσεων, χωρίς εμμονές και ιδεοληψίες, είναι η προαγωγή του επιπέδου διαβίωσης και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας (ασφαλιστικό, ωράριο, αμοιβές και επαγγελματική κατάρτιση) για το προσωπικό που εργάζεται στις Ε.Δ.. Καμία απολύτως εμπλοκή δεν επιδιώκουν και ούτε νομιμοποιούνται να έχουν οι Ενώσεις, με τα θέματα διοικητικής και επιχειρησιακής φύσεως, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Η ΕΣΠΕΘ φιλοδοξεί να παραμείνει και στο μέλλον η φωνή της συνείδησης του στρατεύματος, η φωνή της λογικής κάθε υγιώς σκεπτόμενου συναδέλφου. Έχουμε δυνατή φωνή, χωρίς να «κραυγάζουμε», διότι έχουμε άποψη και την εκφράζουμε ευθαρσώς δημόσια, έχουμε τη γνώση, την εμπειρία και τη λεπτότητα να χειριστούμε αποτελεσματικά και με προσοχή, θέματα τα οποία είναι «ιδιαίτερα». Κυρίως όμως δεν έχουμε κανενός είδους εξάρτηση. Είμαστε απολύτως αδέσμευτοι!

Σαν αντικειμενικό σκοπό θέλουμε να προωθήσουμε τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, εντός των ορίων και του πλαισίου του καταστατικού μας. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για αντιπολιτευτικές κορώνες, ούτε για ανούσιες φλυαρίες. Επιδιώκουμε να είμαστε χρήσιμοι στο συνάδελφο και όχι απαραίτητα αρεστοί προς όλες τις κατευθύνσεις».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης για το επίκαιρο θέμα των συντάξεων χηρείας ο κ. Απ. Παπαπαρίσης.

Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Λάρισας κ. Ν. Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Βασ. Κόκκαλης (ΑΝΕΛ), Χρ. Κέλλας (ΝΔ) και Μαγνησίας Π. Ηλιόπουλος (Χ.Α.), ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων του Στρατού Ξηράς αντιστράτηγος ε.α. Σπ. Τσιρώνης και Αεροπορίας σμηναγός ε.α. Κων. Λιούτας και πολλοί απόστρατοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass