ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Εξόρμηση για περισσότερη ανακύκλωση

* Ενημέρωση Χρ. Τσιόπα για το πρόγραμμα

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2017 15:51

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Τυρνάβου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν πιο ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου.

Χθες, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Τσιόπας με εργαζόμενους του Δήμου στο τμήμα ανακύκλωσης επισκέφθηκαν καταστήματα της πόλης, μίλησαν με επαγγελματίες και εμπόρους για τη σημαντική συμβολή σε πολλούς τομείς του Δήμου στην καθαριότητα, αλλά σε αυτή καθεαυτή την ανακύκλωση και τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει σε κάθε κοινωνία με την προστασία κυρίως του περιβάλλοντος. Οι επαγγελματίες υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου αλλά ο καθένας προσωπικά θα φροντίσει να το προβάλλει και να κάνει γνωστό και σε άλλους συνδημότες.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος Τυρνάβου συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας και συλλέγει τα υλικά από τους μπλε κάδους με δικά του μέσα και προσωπικό.

Η υπηρεσία αυτή συνεχώς βελτιώνεται. Αξίζει να σημειωθεί πώς το έτος 2013 συλλέχθηκαν υλικά βάρους κάτω από 500 τόνους, ενώ τα έτη 2015 και 2016 τα υλικά που συλλέχθηκαν ξεπερνούσαν τους 700 τόνους. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι αυτές οι ποσότητες συνεχώς να αυξάνονται διότι έτσι ο Δήμος έχει οικονομικό όφελος, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στην προσπάθεια της χώρας για ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και ενέργειας. Η προσπάθεια αυτή είναι για κάθε Δήμο πολύ σημαντική και ορίζει τους μελλοντικούς και περιβαλλοντικούς όρους της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Στη διαχείριση αυτή η εμπλοκή του πολίτη είναι καθοριστική. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην πετούν στάχτες και σκουπίδια στους μπλε κάδους και οι καταστηματάρχες να τσακίζουν τα κουτιά πριν τα τοποθετήσουν σ’ αυτούς ώστε να εκμεταλλεύονται τη μέγιστη χωρητικότητα των κάδων.

Μιλώντας χθες στην «Ε» για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας τόνισε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των πολιτών στο σύνολο του Δήμου όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι πολίτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν και γι’ αυτό κάνουμε αυτή την ενημέρωση να ενημερωθούν αλλά και κάποιοι, ελάχιστοι ευτυχώς οι οποίοι δεν σέβονται το πρόγραμμα, και μέσα στους μπλε κάδους πετούν οτιδήποτε, από σκουπίδια μέχρι την καυτή στάχτη από το τζάκι που διαθέτουν. Καλό είναι αυτοί οι λίγοι με την προτροπή των πολλών να συμμορφωθούν. Επίσης σημαντική είναι η συμβολή των υπαλλήλων στο πρόγραμμα οι οποίοι συμμετέχουν με αυτοθυσία σε όλη τη διαδικασία αλλά και στην ενημέρωση».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass