ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Αναβλήθηκε η συζήτηση γιατί η συνεδρίαση ήταν έκτακτη!

* «Όλη η αντιπολίτευση έχει στα χέρια της τη συνολική έκθεση για τα δεσμευμένα» εδώ και καιρό, τόνισε ο αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης αντικρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2017 14:30

Στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, που θα συνεδριάσει την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί τελικά το θέμα της πολεοδομικής κατάστασης και των δεσμευμένων ιδιοκτησιών για τη δημιουργία κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, που βρίσκονται στη 2η Δημοτική Κοινότητα που αφορά στο Κέντρο της Λάρισας.

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είτε προσήλθαν και αποχώρησαν είτε απέστειλαν επιστολές με τις οποίες αιτιολογούσαν την απουσία τους, τονίζοντας ότι η συζήτηση του επίμαχου θέματος δεν έπρεπε να ενταχθεί σε έκτακτη συνεδρίαση όπως η χθεσινή, με αποτέλεσμα να αναβληθεί τελικά συζήτηση για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Καραλαριώτου, Δημ. Γεωργάκη, να ανακοινώνει την αποχώρηση της παράταξης καθώς όπως τόνισε «δεν υπήρχε κανένας έκτακτος λόγος για να γίνει έκτακτη συνεδρίαση» και πως «το θέμα της 2ης Κοινότητας θα πρέπει να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση».

Την αποχώρηση της παράταξης Νασιώκα για τον ίδιο λόγο ανακοίνωσε η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Καμηλαράκη, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ Γιώργ. Παζάνας ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για το ίδιο θέμα τονίζοντας ότι θα παραμείνει στη συνεδρίαση.

Στο σώμα αναγνώσθηκαν επίσης και οι επιστολές της παράταξης Τζανακούλη και της παράταξης Διαμάντου, στις οποίες – μεταξύ άλλων - σημειώνονταν αντίστοιχα, ότι «κανένας λόγος δεν δικαιολογούσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο» και ότι «για το θέμα της 2ης Κοινότητας θα έπρεπε να προσκληθούν και συμπολίτες σε τακτική συνεδρίαση».

Με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχο, με αφορμή τα 25 συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης να σημειώνει πως «υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες» για αυτό και ορίσθηκε έκτακτη συνεδρίαση, καλώντας παράλληλα τους αντιδημάρχους «να μην καταθέτουν θέματα αργά».

Για το θέμα τώρα των δεσμευμένων εκτάσεων στη 2η Κοινότητα, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης αντέκρουσε τις αιτιάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «όλη η αντιπολίτευση έχει στα χέρια της τη συνολική έκθεση για τα δεσμευμένα, μία εβδομάδα πριν την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπου είχαμε αποφασίσει επίσης να ακολουθηθούν γρήγορες διαδικασίες και για τον λόγο αυτό δεν δέχομαι πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Λόγω της αναγκαίας συναίνεσης ωστόσο συμφωνώ να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση» κατέληξε ο κ. Μαβίδης.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση θεμάτων που αφορούσαν στην έγκριση πιστώσεων, κυρίως για τη διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας θα συνεδριάσει λοιπόν εκ νέου, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Στη συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση για την πολεοδομική κατάσταση και για τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες για τη δημιουργία κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, που βρίσκονται στη 2η Δημοτική Κοινότητα. Επίσης θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα Διευθύνσεων του Δήμου, μεταξύ των οποίων και η ανανέωση της μείωσης μηνιαίου μισθώματος ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass