ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: «O ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ»

Αδύναμη η δημοτική αρχή να επιλύσει προβλήματα

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2017 14:23

«Καλούμε σε συστράτευση όλους τους πολίτες της Λάρισας. Για να ορθώσουμε το ανάστημά µας απέναντι στην «αυτοκρατορία της αδιαφορίας» που από σκοπιμότητα, άγνοια ή κόπωση εμποδίζει το άλμα της πόλης προς τα εμπρός. Μπροστά στο συμφέρον της πόλης μας δεν χωρά τίποτε άλλο» τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, κόβοντας την πίτα της παράταξης «Λάρισα–Νέα Αρχή» της οποίας ηγείται.

Η εκδήλωση έγινε προχθές βράδυ στον κατάμεστο από φίλους και στελέχη της παράταξης «Μύλο 1927», με την κ. Καραλαριώτου επαναλαμβάνοντας ότι «ο συνδυασμός μας ήρθε για να μείνει» να ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή λέγοντας ότι «η Λάρισα αντιμετωπίζει κενό διοίκησης» αλλά και προσωπική κριτική στον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη κάνοντας λόγο για τοποθέτηση του «κουμπάρου στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου».

«ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ ‘Η ΜΕ ΧΙΟΝΙ»

 «O συνδυασμός μας» τόνισε αρχικά η κ. Καραλαριώτου «ήρθε για να μείνει». Προσθέτοντας ότι «οι πολίτες καθημερινά, όλο και περισσότερο, διαπιστώνουν ότι η πόλη έχει κενό διοίκησης.

Θα έχετε όλοι διαπιστώσει ότι υπάρχουν αντιδήμαρχοι που δεν αλλάζουν και αντιδήμαρχοι – αναλώσιμοι. Το κενό διοίκησης που υπάρχει εξηγεί και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης. Μικρά ή μεγάλα. Με λιακάδα ή με χιόνι».

Για προσθέσει, με αφορμή έρευνα της παράταξης, ότι «τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα, που συνεχίζουν με ένταση να αντιμετωπίζουν καθημερινά Λαρισαίοι, είναι οι λακκούβες στους δρόμους, τα προβληματικά πεζοδρόμια, η έλλειψη καθαριότητας, η στάθμευση, η προβληματική κυκλοφορία στους δρόμους».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Η κ. Καραλαριώτου ασκώντας κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής, έκανε τρεις επισημάνσεις. «Πρώτη επισήμανση, έχουμε μια δημοτική αρχή χωρίς όραμα. Έχουμε μια δημοτική αρχή, που επένδυσε στη Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και είδε τη φιλοδοξία της να χαμηλώνει και να περιορίζεται στη διοργάνωση της καλύτερης Τσικνοπέμπτης!

Δεύτερη επισήμανση, έχουμε μια δημοτική αρχή που υπερηφανεύεται ότι υπερδιπλασίασε τα άτομα στα συσσίτια και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Δεν αναρωτήθηκαν τι έκαναν αυτοί ως δημοτική αρχή – με τα 24 εκατομμύρια στην τράπεζα, χρήματα των Λαρισαίων από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν - για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας; Αν από τα 24 εκατομμύρια, τα 18 εκατ. να «ρίχνανε» σε έργα στην αγορά- έργα που τόσο ανάγκη έχει η πόλη – κάποιοι άνεργοι και κάποιες επιχειρήσεις θα έβρισκαν δουλειά για να μην έχουν ανάγκη τα συσσίτια.

Τρίτη επισήμανση, έχουμε μια δημοτική αρχή που πορεύεται στη λογική της κεντρικής εξουσίας. Αναφέρεται στις δημόσιες τοποθετήσεις της σε μεγαλόπνοα σχέδια και αφήνει απλώς τον χρόνο να περνάει χωρίς να κάνει τίποτα!

Υποτίθεται ότι οι πεζόδρομοι θα αστυνομεύονταν αυστηρά και δεν θα κυκλοφορούσαν μηχανάκια κι αυτοκίνητα. Οι ασφαλτοστρώσεις θα έλυναν το πρόβλημα με τις λακκούβες στη Λάρισα. Θα υπήρχε μείωση και εξορθολογισμός των δημοτικών τελών, όπως ζητήσαμε και δεσμεύτηκε ο δήμαρχος.

Το καλοκαίρι του 2016 υποτίθεται ότι θα γινόταν η πρώτη παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο…Το μόνο θέατρο που παίζεται, δεν παίζεται στο Αρχαίο Θέατρο αλλά στους πεζοδρόμους και στους δρόμους της Λαρισας. Θέατρο του παραλόγου; Ναι!

Καταλαβαίνω βέβαια, ότι όσο πλησιάζουμε προς στις εκλογές το άγχος τους μεγαλώνει και προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την απραξία τους ως δημοτική αρχή μας λένε ότι όλο αυτό το διάστημα «σχεδίαζαν τη Λάρισα του μέλλοντος». Δεν υπάρχει χρυσή τομή; Δηλαδή δεν μπορούσαν δυόμισι χρόνια τώρα να ασχολούνται και με τη λύση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης και παράλληλα να σχεδιάζουν τη Λάρισα, όπως λένε, του μέλλοντος; Λες και το να κλείσει κάνεις τις λακκούβες χρειάζεται ειδική μελέτη και σχεδιασμό».

Η κ. Καραλαριώτου κατέληξε τονίζοντας ότι «η αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης είναι αυτή που θα φέρει τη ριζική και βαθιά αλλαγή που συνεχίζει να χρειάζεται η πόλη. Για ένα Δήμο πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των εξελίξεων. Για μια πόλη που θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών. Για μια πόλη αλληλεγγύης. Που θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον παράγοντα άνθρωπο που η εντιμότητα και η ακεραιότητα θα είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και δεν θα γίνονται «λάστιχο» όταν θέλουμε να τοποθετήσουμε τον δικό μας άνθρωπο και κουμπάρο στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου».

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος ενώ στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Θαν. Παιδής.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass